Supruga Brucea Willisa: 'Nisam sigurna da li je svjestan šta mu se događa'

0
Radiosarajevo.ba
Supruga Brucea Willisa: 'Nisam sigurna da li je svjestan šta mu se događa'
Foto: Twitter / Bruce Willis

Emma Heming, supruga poznatog glumca Brucea Willisa, izjasnila je novosti o njegovom zdravstvenom stanju s obzirom na dijagnozu demencije prije šest mjeseci. U nedavnom intervjuu za CBS Today Show iskreno je dodala da je ponekad teško procijeniti da li je Willis svjestan svoje dijagnoze.

U februaru ove godine, porodica Willis obavijestila je javnost o zdravstvenom i mentalnom stanju glumca iz hit filmskog serijala Umri muški, navodeći da Bruce boluje od frontotemporalne demencije. Ovaj tip demencije je dosta rjeđi od ostalih, a karakterišu je poteškoće u komunikaciji i hodanju, neobično ponašanje te emocionalne tegobe poput depresije. 

Tokom intervjua, Heming je podijelila da se cijela porodica teško nosi sa ovom dijagnozom.

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

"Naučila sam da je demencija jako teška.", priznala je Heming, "Teško je i osobi koja boluje od nje, a teško je i porodici."

"To se odnosi na Brucea, na mene i na našu djecu. Kada kažu da je demencija porodična bolest, to je zaista tako."

Heming, preplavljena emocijama, poslije dodaje da je dijagnoza njenog muža bila "blagoslov i prokletstvo" jer je pomogla porodici da shvati uzroke neobičnog ponašanja Brucea. 

Od dijagnoze, Heming je posvetila svoje prisustvo na društvenim medijama dizanju svijesti o demenciji i pružanju potpore porodicama oboljelih. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije