Pjesme Taylor Swift postaju inspiracija za imena beba u 2023. godini

0
Radiosarajevo.ba
Pjesme Taylor Swift postaju inspiracija za imena beba u 2023. godini
Foto: EPA-EFE / Taylor Swift

Taylor Swift izazvala je porast popularnosti za neka imena beba 2023. godine, jer je jedan od naslova njenih pjesama postao 10. najpopularnije ime za djevojčice u Velikoj Britaniji.

Roditelji su oduvijek crpili inspiraciju iz stvari koje su im strastvene kada je u pitanju davanje imena svojoj djeci, bilo da se radi o omiljenoj knjizi, filmu ili muzičaru kojem se dive. I ispostavilo se da se oni koji su postali roditelji 2023. nisu ništa drugačiji, jer je vladalo veliko interesovanje za imena koja se pojavljuju u pjesmama jedne od najvećih svjetskih umjetnica - Taylor Swift.

Ove nedjelje, BabyCentre je otkrio 100 najboljih imena za djevojčice i dječake za 2023. i ne morate da skrolujete daleko niz listu da biste vidjeli prvi primjer Tejlorovog uticaja na nadimke ove godine. Willow, naziv pjesme sa njenog albuma Evermore iz 2020. godine, uspjela je da uđe u prvih 10 na 10. mjestu.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

U stvari, pored toga što je jedno od najpopularnijih imena za djevojčice ove godine, Willow je također doživjela svoje prve registracije za dječake jer se roditelji sele da pronađu rodno neutralnije opcije za svoje mališane.

Taylor - koja je nedavno proglašena za osobu godine po Time-u za 2023. - također je uticala na povećanje registracija beba nazvanih August, prema istoimenoj numeri. August je krenuo za dječake i primio prve registracije za djevojčice, dok je Marjorie - također naslov pjesme iz Evermorea, kao i ime Taylorine bake - prvi put registrovan ove godine.

Pjevačica Taylor Swift doživjela nezgodu na pozornici: "Ups, progutala sam bubu"

Pjevačica Taylor Swift doživjela nezgodu na pozornici: "Ups, progutala sam bubu"

Štaviše, ime za djevojčice Dorothea se učetvorostručilo u registracijama zahvaljujući istoimenoj Taylorovoj numeri, a samo ime Taylor je također uživalo u porastu popularnosti jer su se registracije i za dječake i za djevojčice udvostručile.

Faye Mingo, glasnogovornica BabyCentra, rekla je: "Bilo da je obični obožavatelj ili okorjeli Swiftie, roditelji se okreću svojim omiljenim pjesmama za ime koje nikada neće izaći iz mode."

A, ako ste veliki obožavatelj Taylor Swift, možda ste svjesni da postoji i veza između pjevačice i najpopularnijeg djevojačkog imena 2023. godine. Olivia je ove godine zauzela prvo mjesto u odnosu na prošlogodišnje prvo ime, Sophia, a kao što će Swifties znati, Olivia je i ime jedne od Taylorovih mačaka, piše Mirror

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije