Taylor Swift oborila rekord u nominacijama za Grammy: Evo o kojoj pjesmi se radi

0
Radiosarajevo.ba
Taylor Swift oborila rekord u nominacijama za Grammy: Evo o kojoj pjesmi se radi
Foto: EPA - EFE / Taylor Swift

Objavljene su nominacije za nagrade Grammy 2024. godine, a rekorde je ponovno oborilo dobro poznato ime.

Riječ je o Taylor Swift, 33-godišnjoj pjevačici o kojoj se ove godine ne prestaje pričati, a sada je nominacijama za Grammyja oborila historijski rekord ove nagrade.

BBC piše da je ulazak njenog hita Anti-Hero u konkurenciju za Grammyja učinio Taylor Swift prvim muzičkim autorom koji je osvojio sedam nominacija u kategoriji za hit godine, pretekavši tako Sir Paula McCartneyja i Lionela Richieja, koji imaju po šest.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Taylor je nominovana i u kategorijama najboljeg albuma i videa godine. Zbog albuma Midnights je dobila šestu nominaciju u ovoj kategoriji, što je do sada uspjelo samo Barbri Streisand koja je imala najviše nominacija kao ženska izvođačica. Ako pobijedi, Swift će postati prva pjevačica koja je četiri puta osvojila nagradu za album godine, piše Index.

Podsjećamo, ceremonija dodjele nagrade Grammy 2024. održat će se u nedjelju, 4. februara 2024. godine, u Crypto.com Areni u Los Angelesu.

Novosti ovogodišnjih dodjela uključuju smanjenje broja nominovanih u kategoriji "velike četvorke" s 10 na 8. Dodane su i tri nove kategorije: najbolji alternativni jazz album, najbolja pop dance pjesma i najbolja izvedba afričke muzike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije