Otkrila zašto ne stari i zašto se ne deblja: Slavna glumica izgleda fantastično u 52. godini

0
Radiosarajevo.ba
Otkrila zašto ne stari i zašto se ne deblja: Slavna glumica izgleda fantastično u 52. godini
Foto: Facebook / Cameron Diaz

Glumica Cameron Diaz više puta je pričala o svojoj beauty rutini koja joj pomaže da održi lijepu kožu i spriječi pojavu bora.

Glumica je često govorila o tome kako se brine o sebi i hrani, a jednom je prilikom otkrila kako je nakon prelaska srednjih tridesetih postala svjesnija važnosti uravnotežene prehrane te se od tada hrani mnogo zdravije nego prije, piše Story.hr

"Većinu onoga što jedem kuham sama. Volim kuhati i uživam u kupovini hrane, jer dobra prehrana ne dolazi bez truda. Najlakše je jesti izvan kuće", kaže glumica.

Dječak leptir je na vrhu svijeta: Pogledajte ceremoniju dodjele medalje Ismailu Barlovu

Dječak leptir je na vrhu svijeta: Pogledajte ceremoniju dodjele medalje Ismailu Barlovu

Što se tiče dnevne rutine, za sebe kaže da je jutarnji proteinski tip i da su joj potrebna dva obilna doručka.

"Čim se probudim, moram nešto pojesti. Obično su to kajgana ili poširana jaja na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s puterom od badema i zobene pahuljice. Ako mi je drago, jedem i piletinu", kaže.

Nestala iz javnosti zbog ljubavi, a sada šokira svijet: Holivudska diva postala majka u 52. godini

Nestala iz javnosti zbog ljubavi, a sada šokira svijet: Holivudska diva postala majka u 52. godini

Daje joj energiju potrebnu za početak dana koji uključuje trening, što joj pomaže da ostane u izvrsnoj formi.

Tijekom jutra Cameron najviše uživa u pilatesu, aerobiku i vježbama snage. Kombinira trening visokog intenziteta s malo odmora. Hoda 30 sekundi, pa trči 60 i tako naizmjenično 20-ak minuta. Za snagu uglavnom radi čučnjeve i diže utege.

Kad završi s vježbanjem, priprema još jedan doručak jer je važno tijelu dati ono što mu je potrebno za izgradnju mišića, a to su proteini. Taj drugi obrok obično je piletina, žitarice i pečeno povrće.

"Za večeru preko sedmice najviše volim skuhati domaću juhu od mesa i povrća. Sve što nađem u hladnjaku uzmem i stavim u lonac", kaže Cameron.

Cameron posebno izbjegava grickanje između obroka. Ona to nikad ne radi jer joj je glavni obrok toliko jak da ne treba ništa jesti između. Njezina filozofija životnog sklada temelji se na četiri međusobno povezane stavke.

Cameron Diaz nakon što se povukla iz glume, posvetila se porodici: 'Izazovno je'

Cameron Diaz nakon što se povukla iz glume, posvetila se porodici: 'Izazovno je'

"To su prehrana, dobar san, tjelesna aktivnost, koja nije samo odlazak u teretanu, nego i svakodnevno kretanje. Šetnja je najbolji način za oslobađanje od stresa", otkrila je glumica stranim medijima.

No, vrlo joj je važno stvoriti ravnotežu između tjelesnog i duhovnog. "Najviše me opuštaju večere ili roštiljanje s prijateljima. Onda pojedem i nešto nezdravo ili kalorično, poput odreska, ali to nije važno. S vremena na vrijeme treba se opustiti i priuštiti si nešto što želiš, pogotovo u društvu prijatelja", napominje.

Mir pronalazi i u meditaciji koju prakticira jednom dnevno. Tvrdi da joj samo dvadesetak minuta meditacije daje potrebnu energiju.

Prilikom pripreme jela dodaje omiljene začine, limun, bijeli luk, maslinovo ulje, sol i origano. Ove začine voli jer se mogu staviti uz gotovo sve i ne pokvariti gastronomski užitak. Iako sada možda mislite da jede samo laganu hranu, iznenadit ćete se kad čujete koje joj je najdraže jelo - janjeći kotleti.

Pet najboljih komedija glumice koja je zbog ljubavi napustila karijeru

Pet najboljih komedija glumice koja je zbog ljubavi napustila karijeru

"Držim se pravila 80/20, što znači da 80 posto hrane koja se jede treba biti zdrava i hranjiva, a 20 posto treba biti masna, slatka ili slana hrana za kojom žudite", kaže glumica.

U svojoj knjizi u kojoj govori o zdravoj prehrani, ljepoti i tjelovježbi podijelila je savjete, a jedan od njih iznenadio je mnoge.

"Doslovno zadnje o čemu razmišljam svakodnevno, ili možda uopšte tokom dana, je kako izgledam. Ne radim ništa po tom pitanju. Nikada se ni ne perem", otkrila je Cameron svoje šokantne higijenske navike.

Cameron je danas vrlo uspješna, iza sebe ima veliki broj maestralnih uloga, a publika je voli zbog njezinog šarma i smisla za humor. Često se u javnosti pojavljuje bez šminke, ne mareći za komentare javnosti. Protivnica je današnjeg trenda koji nalaže da žene izgledaju što mlađe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije