Optužbe protiv Johnnyja Deppa: Psihologinja stala u odbranu Amber Heard

1
Radiosarajevo.ba
Optužbe protiv Johnnyja Deppa: Psihologinja stala u odbranu Amber Heard
Foto: EPA-EFE / Amber Heard

Suđenje bivših supružnika Amber Heard i Johnnyja Deppa nastavlja se i dalje, a ovog je puta svjedočila prva svjedokinja Amberina tima, dr. Dawn Hughes.

Tokom njezina svjedočenja Heard je nekoliko puta bila na rubu suza.

Klinička i forenzička psihologinja iz New Yorka stručnjakinja je za porodično nasilje, a prilikom svjedočenja izjavila je da žene u nasilnim vezama u njih ulaze iz pravih razloga, ali se s vremenom njihovi partneri promijene.

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Nestao pripadnik Oružanih snaga BiH nakon što je priveden: Porodica moli za bilo kakvu informaciju

Dr. Hughes otkrila je užasavajuće slučajeve u kojima tvrdi da joj je Heard priznala da je doživjela seksualno nasilje od strane Deppa.

Dodala je da je Depp 'bio pijan ili napušen te da ju je bacio na krevet, strgnuo joj spavaćicu i pokušao imati seks s njom'.

"Prisiljavao ju je da mu pruži oralni seks kada bi bio ljut. To nisu bili trenuci ljubavi, to su bili trenuci dominacije", rekla je psihologinja i dodala da je on mislio da je 'prihvatljivo strgnuti njezinu spavaćicu i zabiti prste u njezinu vaginu dok traži kokain'.

Za incident koji se dogodio u Australiji, a u kojem je Depp ostao bez komadića prsta tokom svađe s Heard, stručnjakinja je izjavila da je bio 'jedan od najtežih'.

Amber Heard - undefined

Foto: EPA-EFE: Amber Heard

"Dok ju je tukao i gušio, pritom govoreći da je mrzi i da će je je*** ubiti, gospođa Heard se distancirala i izašla izvan svog tijela. Jedino o čemu je tada razmišljala bilo je: 'O, Bože, nadam se da on nije slomljen", navodi stručnjakinja, piše Daily Mail, prenosi Jutarnji list.

Ona navodi da se Heard borila da obuzda svoje emocije te da je pretrpjela fizičko nasilje od strane Deppa, koji ju je gurao, gušio i udarao je s leđa. Tokom seksualnog nasilja zadobila je 'uglavnom modrice', posjekotine i 'vaginalne bolove'.

Dr. Hughes također je izjavila da se mnoge žrtve srame zbog zlostavljanja te da je to poput 'začaranog kruga jer pokušavaju shvatiti kako mogu biti s muškarcem koji ih je povrijedio, a kojeg ipak toliko vole.'

U jednom se trenutku učinilo kao da se Heard zagrcnula dok je stručnjakinja objašnjavala zašto žene ostaju u nasilnim vezama.

Johnny Depp - undefined

Foto: EPA-EFE: Johnny Depp

"Žele ostati uz čovjeka kojeg vole, koji je ljubazan, čovjeka kojemu su se nadale i obećale dijeliti budućnost s njim. Neki ljudi ostaju iz ekonomskih razloga, neki zbog zajedničke djece kojoj ne žele oduzeti oca. Najopasnije vrijeme za ženu je kada odluči otići - tada se vjerojatnost da će biti ubijena znatno povećava. Ostanak s tim čovjekom je čini sigurnijom", objasnila je Hughes.

Doktorica Hughes rekla je sudu da je provela forenzičku procjenu Amber Heard koja je uključivala pregled dokumentacije, testiranje i intervjuiranje same Heard punih 22 sata licem u lice i dva puta na Zoomu. Osim toga, dr. Hughes je razgovarala i s njezinim liječnicima te pokojnom majkom.

Zaključila je da se tu radilo o 'nasilju od strane intimnog partnera' te da je zlostavljanje uključivalo fizičko nasilje, psihičku agresiju, seksualno nasilje, prisilnu kontrolu i kontrolirajuće ponašanje. Dijagnosticirala joj je PTSP, a kao uzrok navela 'zlostavljanje od strane gospodina Deppa'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije