Olga Kurylenko oboljela od COVID-19: Fanovima objasnila zašto nije u bolnici

Radiosarajevo.ba
Olga Kurylenko oboljela od COVID-19: Fanovima objasnila zašto nije u bolnici
Foto: EPA-EFE / Olga Kurylenko

Slavna manekenka i glumica Olga Kurylenko objavila je post na društvenim mrežama u kojem je navela da je i ona jedna od oboljelih od infekcije COVID-19.

Podsjećamo, riječ je o zaraznoj bolesti, koju uzrokuje virus iz porodice koronavirusa - SARS-COV-2, i zbog koje je proglašena pandemija.

Olga je na Instagramu napisala:

"Hvala svima koji su mi poslali poruke podrške. Emotivna sam zbog vaše ljubaznosti. Iskoristila bih ovu priliku da odgovorim na brojna pitanja koja ste me pitali za koronavirus. 

Zašto nisam u bolnici? Bolnice su pune i u njima su samo pacijenti koji su kritično ugroženi, ako sam dobro shvatila. Rečeno mi je da pozovem hitnu ako mi se stanje pogorša.

Gdje su me testirali? U bolnici gdje me je odvela hitna pomoć, koju sam pozvala jer sam imala temperaturu iznad 39. 

Kako su me testirali? Uzeli su uzorak brisa iz mog grla. 

Gdje sam dobila koronavirus? Nemoguće je znati. Moglo je biti bilo gdje. Možda sam dotakla vrata od taxija. On je na površinama!

Već sedam dana imala sam temperaturu od 38. Nekad i do 38.5. Danas je konačno spala."

Olga nije napisala gdje se nalazi, no svjetski mediji pišu da je navodno u Londonu.

Kurylenko je glumila Camillu Montes uz Daniela Craiga u filmu o Jamesu Bondu - Quantum of Solace (2008.). Također je glumila uz našeg Feđu Štukana u filmu A Perfect Day.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije