Novi potez kraljice Camille mogao bi razljutiti Meghan Markle

0
Radiosarajevo.ba
Novi potez kraljice Camille mogao bi razljutiti Meghan Markle
Foto: EPA - EFE / Charles III sa suprugom

Iako je Meghan Markle kraljevska ličnost koja je poznata kao glumica, blogerica i podcasterica, u jednoj od tih uloga sada će se okušati i kraljica Camilla!

Naravno, nije riječ ni o filmu ni o lifestyle blogu, već o podcastu u kojem će Camilla govoriti o književnosti i dijeliti vlastite književne preporuke.

Otkako je Meghanin podcast propao nakon nesuglasica sa streaming divom Spotifyjem, vojvotkinja od Sussexa još uvijek traži projekt u kojem će zasjati. I dok Meghan traži i traži, kraljica Camilla odlučila je pokazati joj 'ko je faca' i pokrenuti vlastiti podcast.
 
Godine 2021. Camilla je jeku pandemije pokrenula novi projekt. Nova inicijativa pod nazivom 'Čitaonica vojvotkinje od Cornwalla' je knjižni klub nastao iz želje za dijeljenjem preporuka za čitanje tokom pandemije, a cilj je bio, osim razbibrige u tom čudnom razdoblju, razviti poštovanje prema književnosti kod odraslih i djece.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

'Mislim da bih voljela da to bude nešto u što bi svako mogao zadubiti i pronaći nešto što mu odgovara i uživati ​​u tome. Jednostavno mislim da je to zato što i ja volim čitati, mislim da i mnogi drugi ljudi iz toga uživaju', rekla je tada.

'Dobar dan i dobro došli u moju čitaonicu. Za mene je čitanje velika avantura. Voljela sam čitati još odmalena i voljela bih da i ostali uživaju u tome koliko i ja. Pobjeći, putovati, smijati se i plakati. Sve emocije možemo doživjeti u knjizi', govori Camilla u video najavi.

Inicijativa se razvila u dobrotvornu organizaciju, a sada će glavna izvršna direktorica dobrotvorne organizacije uskočiti u voditeljsku ulogu, dok će kraljica biti neka vrsta stalne gostujuće zvijezde.

'The Queen's Reading Room Podcast mjesto je za ljubitelje knjiga i one koji žele malo više voljeti književnost, gdje se mogu nadahnuti knjiškim ispovijestima svjetskih književnih heroja', navodi se u saopćenju organizacije koja svoju prvu epizodu podcasta pušta van već 8. januara 2024. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije