Nekada je vodio Hugu, a sada radi kao dostavljač: "Vraćam tuđe dugove"

Radiosarajevo.ba
Nekada je vodio Hugu, a sada radi kao dostavljač: "Vraćam tuđe dugove"
FOTO: Screenshot / Kristijan Ugrina

Kristijan Ugrina, poznati glumac i nekadašnji voditelj emisije Hugo, dostavlja hranu na biciklu kada ne igra u predstavama.

Za RTL-ovu Potragu otkrio je da posljednjih deset godina vraća tuđe dugove.

Želio je pomoći kolegici i pristao joj je biti žirant, a onda je ona prestala plaćati rate. Nedugo je zatim preminula. Ali, dug nije nestao - samo se povećao.

Užas u SAD-u: Čovjek ubio suprugu i troje djece, preživio samo najmlađi sin

Užas u SAD-u: Čovjek ubio suprugu i troje djece, preživio samo najmlađi sin

"To je standardna hrvatska priča kad netko hoće nekome pomoći, a taj drugi iskoristi tu dobronamjernost. Tako sam i ja završio u jednoj takvoj priči kada me žena mog profesora s Akademije, kojeg sam jako volio, pitala da joj budem jamac za dva kredita. Pristao sam, a ona je u jednom trenutku prestala vraćati te kredite pa sam kao jamac naslijedio te dugove", rekao je Ugrina.

Njegova kolegica je digla kredit kako bi suprugu platila nadgrobni spomenik, a rate je plaćala dok nije otišla u penziju.

Napravila je moratorij na kredit, ali kamata se morala plaćati.

"Na kraju sam jedan kredit u pregovorima s bankom otkupio za nekih 50-60 tisuća kuna", pojasnio je Ugrina.

Osim što radi u matičnom pozorištu kao glumac, novac je zarađivao i s građevinarima, dok danas razvozi hranu na biciklu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije