Ovo je žena koju je na snimanju filma ubio holivudski glumac Alec Baldwin

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je žena koju je na snimanju filma ubio holivudski glumac Alec Baldwin
Foto: EPA-EFE / Halyna Hutchins i Alec Baldwin

Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je svjetski poznati glumac Alec Bladwin (68) pucao iz rekvizita i pritom navodno slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu (48).

Nesreća se dogodila na snimanju vestern filma Rust (Rđa), na ranču Bonanza Creek, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fea.

Hutchins (42) je prebačena helikopterom u sveučilišnu bolnicu New Meyico u Albuquerque gdje je preminula, a Souza je kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, radi saniranja povreda.

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Halyna Hutchins (42) je preminula od prostrijelne rane. Ubijena je u improvizovanoj crkvi na setu.

Rođena u Ukrajini 1979. godine, a odrastala u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu.

Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo prije nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

Kasnije se preselila u Los Angeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji 21st Century Fox DP, a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvijezda u usponu časopisa American Cinematographer.

"Tako sam tužan zbog gubitka Halyne. I toliko bijesan što se to dogodilo na setu. Bila je sjajan talent koji je bio apsolutno posvećen umjetnosti i filmu - napisao je na Twitteru reditelj Adam Mortimer.

U saopštenju iz produkcije filma Rust navodi se da je došlo do nesreće usljed nepravilnog korištenja filmskog oružja.

Policija u saopćenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Pogledajte

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije