Anthony Bourdain / Mjesec dana nakon smrti: Pročitana oporuka kuharske zvijezde

06. 07. 2018. u 15:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Mjesec dana nakon smrti, koja je u šoku i nevjerici ostavila milione obožavatelja Anthonyja Bourdaina, slavnog kuharskog šefa, na red je došlo i čitanje njegove oporuke.

Prema službenim papirima, bogatstvo preminulog kulinarskog chefa Anthonyja Bourdaina iznosi tek 1,21 milion dolara, od čega je 425 hiljada u gotovini, 35 hiljada na brokerskom računu, 250 hiljada u privatnom vlasništvu te pola miliona dolara autorskih naknada i sličnog.

Sve to naslijedit će njegovo jedino dijete - 11-godišnja kćerka Ariane, koju je dobio u braku s Ottaviom Busiom.

Budući da je Ariane maloljetna, sud će odrediti osobu koja će se brinuti o njezinom nasljedstvu sve do punoljetnosti. Sve nekretnine dobit će upravo Ottavia Busia. Iako je par 2016. krenuo svako svojim putem, razvod nikada nije finaliziran, stoga će ona to naslijediti.

Podsjećamo, 61-godišnja kuharska zvijezda pronađena je mrtva 8. juna u hotelskoj sobi u francuskom Kaysersbergu, dok je snimao nove epizode serije Parts Unknown s bliskim prijateljem, francuskim kuharom Ericom Ripertom.

U javnost je odmah procurilo kako je riječ o samoubistvu, a nakon 14 dana autopsija je otkrila da Bourdain u svom tijelu nije imao nikakve tragove narkotika u vrijeme smrti.

 
 
 

NEMA KOMENTARA