Meghan i Harry napustili Kanadu: Ovo je sada njihov novi dom

Radiosarajevo.ba
Meghan i Harry napustili Kanadu: Ovo je sada njihov novi dom
Foto: EPA-EFE / Meghan Markle, princ Harry i sin Archie

Meghan Markle i princ Harry napustili su Vancouver gdje su živjeli nakon odluke da napuste kraljevske dužnosti i steknu finansijsku nezavisnost u janauru ove godine.

Poznati kraljevski par se preselio iz kuće u Vancouveru u Kanadi i otišli u Ameriku, rekao je izvor za People.

Oni se nalaze u Los Angelesu, rodnom gradu Meghan Markle, gdje živi njena majka Doria Ragland, socijalna radnica i instruktorica joge. Meghan u ovom gradu ima veliki broj prijatelja, piše People.

Da će Meghan i Harry živjeti u Americi, pisalo se od početka Megxita koji se okončava 31. marta. Kako se tada navodilo, vojvotkinja je preseljenje odlagala zbog predsjednika Donalda Trumpa, čekajući da kao njegov oštar kritičar, on siđe s te funkcije. A selidbi u SAD prethodila je odluka kanadskih vlasti da nakon okončanja Megxita više ne snose troškove sigurnosti poznatog para.

Prije vijesti o selidbi, saznalo se da je princ Charles pozitivan na COVID - 19. Amerika je sinoć prestigla Kinu po broju zaraženih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije