Ljubav prije svega: Slavni Sulejman imao jedan uvjet za novu ulogu

Radiosarajevo.ba
Ljubav prije svega: Slavni Sulejman imao jedan uvjet za novu ulogu
Supružnici Berguzar Korel i Halit Ergenc ponovo igraju zajedno u jednoj televizijskoj seriji.

Zanimljivo je da je Ergenc zbog ove serije morao smršaviti deset kilograma, a svoj potpis na ugovor navodno je stavio tek kad su producenti pristali dati ulogu njegovoj supruzi.

Serija Ranjena ljubav, u kojoj glavne uloge igraju supružnici Halit Ergenç i Bergüzar Korel, obara nove rekorde gledanosti u Turskoj i regionu. Prva turska serija emitirana ikada na našim prostorima, serija 1001 noć, koja je emitirana na Hayatu, a u kojoj su prvi put zajedno glumili, nije samo bila prijelomni trenutak za turske serije, nego i za ljubavni život ovo dvoje glumaca.

Njihova ljubav sa seta 1001 noć morala je prevazići mnoge prepreke da bi opstala. No, oboje glumaca su znali da žele biti jedno pored drugog i kad se kamere na setu ugase. Bergüzar je stoga napustila zaručnika Tana Sagturka, a Halit se zbog nje razveo od tadašnje supruge Gizem Soysaldi. Razvod ga je koštao gotovo 400 hiljada maraka, dok je Bergüzar morala otrpjeti uvrede bivšeg zaručnika u novinama. Kada su, u augustu 2008, ljubav krunisali brakom, Berguzar je već bila trudna i u februaru 2010. rodila je sina Alija.

Nakon 11 godina, ponovo su odlučili zajedno raditi u jednom projektu, ovoga puta Ranjenoj ljubavi.

Serija se snima u četiri grada – Istanbulu, Izmiru, Izmitu i Bodrumu, a radnja je smještena u vrijeme Prvog svjetskog rata. Bergüzar i Halit igraju supružnike, Azize i Cevdata, koji se nađu u nezahvalnoj situaciji, jer on mora birati između domovine i porodice, piše Hayat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije