! / Legendarni glumac sinu nije ostavio ništa: Čitavo bogatstvo dao u humanitarne svrhe

24. 02. 2020. u 07:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Legendarni holivudski glumac Kirk Douglas, koji je preminuo 5. februara u 103. godini, odlučio je da svu zaostavštinu pokloni u humanitarne svrhe.

Kako prenosi Miror, Douglas je 60 miliona dolara dodijelio različitim humanitarnim organizacijama preko Fondacije Douglas.

Najviše su dobili Univerzitet Sent Lorens, Sinajski hram u Los Anđelesu, pozorište Kirk Douglas, kao Dečije bolnice u Los Anđelesu.

Njegov sin Michael Douglas, takođe poznati glumac, nije dobio ni cent. Majklu to neće pasti teško, s obzirom da se njegovo bogatstvo procjenjuje na 300 miliona dolara, ocijenio je Miror.

Kako se njegova filmska karijera bližila kraju, Douglas se fokusirao na filantropiju, humanitarni rad i svoju ulogu ambasadora dobre volje u američkom State departmentu, koji je obavljao od 1963. godine.

On i njegova supruga osnovali su Fondaciju Douglas 1964. godine.

„Jedna od najvećih i najstarijih privatnih filantropskih institucija u industriji zabave, Fondacija je posvećena pružanju pomoći onima koji drugačije ne bi mogli sami da pomognu“, piše na web stranici Fondacije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA