Legendarna hrvatska pjevačica danas živi u Domu za starije

1
Radiosarajevo.ba
Legendarna hrvatska pjevačica danas živi u Domu za starije
Foto: Privatna arhiva/Jutarnji.hr / Pjevačica Anica Zubović

Legendarna hrvatska pjevačica Anica Zubović ove sedmice u Domu za starije osobe na zagrebačkoj Trešnjevci proslavila je devedeseti rođendan.

Svi koji to žele slavnoj pjevačici - čiji su najveći hitovi nastali 60-ih i 70-ih godina i danas ih pjevuše - mogu čestitati i putem Facebooka. Za dobre želje nikad nije kasno, a Anica, koja rado zaviri na Facebook (gdje su joj sve najbolje za rođendan već poželjeli Mario Mihaljević, Miro Ungar i mnogi prijatelji), rođendanske čestitke u ponedjeljak je primala i putem Skypea, kojim se također zna služiti.

"Ona je preslatka i neuništiva. Rekla nam je: ‘Svi odlaze, a ja još klepećem nanulama’ - kaže muzičar Ronald Braus, koji je Anicu uz pjevača Davida Danijela i radijskog voditelja Zlatka Turkalja Turkija lično posjetio i poljubio je u obraz za rođendan, piše Jutarnji

Ne možete skinuti boju sa prstiju: Evo nekoliko savjeta kako oprati ruke poslije farbanja jaja

Ne možete skinuti boju sa prstiju: Evo nekoliko savjeta kako oprati ruke poslije farbanja jaja

Čestitari su, kako i priliči, u Dom došli punih ruku darova: Braus je slavljenici poklonio ruže, bocu vina i čokoladu, dok je Turki pjevačici koja se proslavila skladbama poput "Negdje u dalekom svijetu", "Poput bršljana", "Iz dnevnika jedne žene"... poklonio knjigu "73 priče o albumima - Žene u glazbi, stihu i interpretaciji", u kojoj je, naravno, i poglavlje posvećeno Anici Zubović.

"Svi znaju da ja volim dugo spavati i svi znaju da ja, ako mi se ne sviđa, neću doći na ručak. Isto tako svi znaju da ću, ako mi se pjeva, ja onda i pjevati. Tu u Domu sam već imala i nekoliko svojih koncerata i svi me ovdje vole i ja sve volim. Meni je tu prekrasno. Ja to zovem ‘Hilton hotel’ jer me niko ne dira, niko mi ne smeta i ovdje mi je baš jako dobro", kaže Anica.

Inače, Anica je krajem 50-ih i početkom 60-ih godina prošlog stoljeća bila među najvećim jugoslovenskim pjevačkim zvijezdama.

Bila je poznata po brojnim nastupima na Opatijskom, Splitskom i Zagrebačkom festivalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije