Will Smith napustio američku filmsku akademiju

0
Radiosarajevo.ba
Will Smith napustio američku filmsku akademiju
FOTO: HipHopDX / Will Smith

Glumac Will Smith napustio je američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka nakon što je na dodjeli Oscara ošamario komičara Chrisa Rocka.

Akademija je saopćila da je prihvatila njegovu ostavku, ali i da će nastaviti sa disciplinskim postupkom protiv njega.

“Moje ponašanje na 94. dodjeli nagrada Akadamije je bilo šokantno, bolno i bez opravdanja”, naveo je glumac u saopćenju.

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

“Iznevjerio sam povjerenje Akademije. Ostalim nominiranima i pobjednicima sam uskratio priliku da slave i budu proslavljeni radi svog izvanrednog rada”, stoji u izjavi glumca, prenosi Hina.

“Napuštam svoje članstvo u Akademiji i prihvatit ću sve buduće posljedice koje će Odbor smatrati prikladnima”, dodao je, priznajući da je njegov čin zasjenio samu Akademijinu dodjelu nagrada.

Podsjetimo, on je na 94. dodjeli Oscara ošamario komičara Chrisa Rocka, voditelja ceremonije, nakon što se našalio na račun njegove supruge Jade Pinkett i toga što ona zbog alopecije nema kosu.

Iste večeri, Smith je dobio Oscara za najboljeg glumca za ulogu u filmu “Kralj Richard”, gdje je glumio oca teniserkama Venus i Sereni Williams.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije