Prvi put nakon incidenta na dodjeli Oscara oglasio se Chris Rock: "To je s*anje"

0
Radiosarajevo.ba
Prvi put nakon incidenta na dodjeli Oscara oglasio se Chris Rock: "To je s*anje"
Foto: EPA / Incident na svečanosti

Komičar Chris Rock održao je svoj prvi stand-up nastup nakon 94. po redu dodjele Oscara, na kojoj je 'zaradio' šamar od slavnog glumca Willa Smitha nakon što se našalio na račun frizure njegove supruge Jade Pinkett Smith.

Tijekom izlaska na pozornicu zaradio je ovacije publike, a zatim je okupljene upitao 'kakav im je bio vikend' i izazvao smijeh, piše Jutarnji.

"Nemam sad neku hrpu s*anja za ispričati o tome što se dogodilo, pa ako ste došli to čuti, imam cijeli govor koji sam napisao još prije ovog vikenda, i još uvijek procesuiram ono što se dogodilo. Tako da ću u nekom trenutku govoriti o tom s*anju. Bit će i ozbiljno i smiješno. Još nisam ni s kim razgovarao o tome, samo kruže glasine", rekao je Rock.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ostatak nastupa prošao je u njemu prepoznatljivom tonu, a šalio se na račun svega - od pretilih ljudi u Disney parku, do njegove odluke da ode na vazektomiju nakon što je vidio 78-godišnjeg Roberta De Nira u šetnji s djetetom. Našalio se i na račun toga kako sav novac troši na žene, a publici je preporučio odvjetnika za razvod kojeg je angažirala njegova bivša supruga.

Sudionici nedjeljne ceremonije dodjele Oscara svjedočili su trenutku kad se Smith popeo na pozornicu i ošamario Rocka, koji se našalio na račun obrijane glave njegove supruge glumice Jada Pinkett Smith, koja boluje od alopecije, bolesti koju karakterizira gubitak kose.

Publika je u početku bila nesigurna je li snažan šamar dio skeča, sve dok Smith nije sa svog mjesta viknuo uz psovke Rocku da ne izgovara ime njegove supruge.

Smith se prvo ispričao kolegama na ceremoniji i Filmskoj akademiji koja organizira dodjele nagrada a naknadno i Rocku u objavi na Instagramu. Pinkett Smith je objavila na platformi kako je sada "vrijeme za cijeljenje".

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti obećala je da će poduzeti primjerene mjere nakon Smithova šamara, osudivši njegov postupak.

Smith je osvojio Oscara za najbolju mušku ulogu.

Akademija je objavila i da je Will Smith odbio napustiti ceremoniju dodjele Oscara nakon napada na Rocka.

Akademija ima na raspolaganju niz mjera do isključenja što je primijenila iznimno rijetko - u slučaju producenta Harveyja Weinsteina 2017. zbog seksualnih napada i redatelja Romana Polanskog 2019. zbog osude za silovanje 13-godišnjakinje.

No nijednom od njih nije oduzeta nagrada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije