Kylie Jenner: Pola miliona dolara za djecu oboljelu od raka

Radiosarajevo.ba
Kylie Jenner: Pola miliona dolara za djecu oboljelu od raka
Foto: Instagram / Kylie Jenner

Milijarderka Kylie Jenner donirala je pola miliona dolara Dječjoj bolnici u Vanderbiltu kao način odavanja počasti svom prijatelju Harryju Hudsonu, pjevaču, tekstopiscu i preživjelom raku.

Sarađujući s neprofitnom organizacijom Teen Cancer America, Jennerova donacija pomogla je izgradnji bolničkog teen salona Hey, I'm Here For You, mjesta na kojem se mladi pacijenti sa rakom mogu okupljati, igrati video igre, gledati filmove, pa čak i meditirati.

Jenner je prvi put objavila da se udružila s Teen Cancer America još 2017. godine. U to je vrijeme napomenula da je prikupljala novac sa svojom rođendanskom kolekcijom Kylie Cosmetics kako bi proslavila svoj rođendan i pomogla Teen Cancer America.

"Teen Cancer America nevjerojatna je organizacija i toliko sam blagoslovljena da sam se s njom upoznala preko Harryja", rekla je Jenner u saopštenju u za javnost, prenosi In Style.

Hey, I'm Here For You, ime je Hudsonove dobrotvorne organizacije i njegovog albuma za 2020. godinu. 

Prema izvorima, Jenner je pratila Hudsona na mnoge njegove terapije raka i vidjela posebne okolnosti kroz koje je prolazio tokom oporavka.

"Kada je Harryju dijagnosticiran Hodgkinov limfom 2017. godine, jedna od stvari koja ga je zaista pogodila kao i njegovu najbolju prijateljicu Kylie, koja je sjedila sa njim kroz njegove kemoterapije, bila je velika potreba da se tinejdžerima pruži više emocionalne podrške", rekao je blizak izvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije