Skandal na pomolu: Kylie Jenner nije milijarderka, protiv nje iznesene ozbiljne optužbe

Radiosarajevo.ba
Skandal na pomolu: Kylie Jenner nije milijarderka, protiv nje iznesene ozbiljne optužbe
Instagram / Kylie Jenner

Kylie Jenner ostala je bez titule najmlađe milijarderke na svijetu, nakon što je navodno krivotvorila podatke o svom bogatstvu, prenosi BBC.

Naime, 22-godišnja Kylie je u najnovijem Forbesovom izvještaju optužena da je lagala o stečenom bogatstvu i da je krivotvorila porezne prijave kako bi poveća svoju neto vrijednost.

Upravo ju je taj ugledni poslovni magazin prošle godine proglasio najmlađom milijarderkom na svijetu, koja je svoje bogatstvo stekla sama, i to zahvaljujući prodaji vlastite linije šminke i kozmetičkih proizvoda Kylie Cosmetics.

"Forbes sada smatra da Kylie Jenner, čak i nakon što je zaradila otprilike 340 miliona dolara nakon uplate poreza od prodaje, nije milijarderka", stoji u njihovu najnovijem izvještaju u kojem ju optužuju da je lagala o podacima firme i krivotvorila porezne prijave kako bi stekla status milijarderke.

Ove šokantne tvrdnje izašle su u javnost samo mjesec dana nakon što se našla na njihovoj naslovnici.

Početkom ove godine Kylie je prodala 51posto udjela svoje kompanije američkom kozmetičkom gigantu Cotyju za 1,2 milijarde dolare no tu je ipak na kraju svega ne čini milijarderkom jer je njeno poslovanje znatno manje nego što su ljudi vjerovali da je.

Njeni zastupnici su za Daily Mail izjavili kako je njena linija pokrenuta u maju 2019. godine ostvarila 100 miliona dolara nakon prvih mjesec i pol dana poslovanja, no zapisi pokazuju da je taj period zapravo zaključen sa samo 25 miliona dolara.

Forbes tvrdi da njihovi novi izračuni procjenjuju Kylieno bogatstvo na nešto manje od 900 miliona dolara.

Prošle godine kada je proglašena najmlađom milijarderkom, s trona je skinula osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, koji je do tada slovio kao najmlađi milijarder koji je svoju prvu milijardu zaradio kao 23-godišnjak i to 2008. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije