Krenula je majčinim stopama: Grace Burns prvi put na modnoj sceni mnoge oduševila

1
Radiosarajevo.ba
Krenula je majčinim stopama: Grace Burns prvi put na modnoj sceni mnoge oduševila
Foto: Instagram / Grace Burns

Christy Turlington bila je jedan od originalnih supermodela poznatih kao 'velika šestorka'.

Zajedno s Lindom Evangelistom, Claudiom Schiffer, Cindy Crawford i Kate Moss krasila je naslovnice gotovo svih modnih časopisa i šetala top pistama 90-ih.

Sada njenim stopama nastavlja i kćerka Grace Burns, koja je prvi put prošetala modnom pistom na Sedmici mode. Grace je nosila novu kolekciju talijanske dizajnerice Alberte Ferretti u Milanu.
"Hvala vam, hvala vam, hvala vam što ste me uzeli za svoju reviju... u dvorcu! Toliko sam počašćena što sam dio ove prekrasne kolekcije", napisala je na Instagramu Grace uz video s revije.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Podsjetimo, Grace je plod ljubavi Christy Turlington i njenog dugogodišnjeg supruga, Edwarda Burnsa. Njihova ljubavna priča jedna je od omiljenih u svijetu slavnih. Kada je Turlington prvi put srela Edwarda, već je bila svjetski poznata. No on je tada bio "samo" asistent produkcije.

Turlington i Burns kasnije su se službeno upoznali 2000. godine na humanitarnoj priredbi, a već šest mjeseci kasnije su se zaručili. Trebali su se vjenčati u oktobru 2001. godine, no vjenčanje su odgodili zbog terorističkog napada 11. septmebra. Zapravo, svoje su vjenčanje toliko dugo odgađali da su čak i prekinuli, no ubrzo je palo pomirenje.

Konačno su pred oltar stali u junu 2003. u San Franciscu. Među gostima su bili Sting, Vin Diesel i Bono iz U2, koji je navodno mladenku doveo do oltara umjesto njenog pokojnog oca. Christy je tada bila trudna s njihovim prvim djetetom, a djevojčica Grace rodila se nekoliko mjeseci kasnije. Tri godine kasnije na svijet je došao i sin Finn, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije