Kraljevski par slavi: Čestitke dolaze sa svih strana

0
Radiosarajevo.ba
Kraljevski par slavi: Čestitke dolaze sa svih strana
Foto: EPA-EFE / Meghan Markle i Harry

Kraljevska porodica prije tačno dvije godine postala je bogatija za još jednog člana, kada je 39-godišnja bivša glumica Meghan Markle rodila sina Archieja.

Ona, suprug i Archi danas žive u Los Angelesu.

Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa nisu se javno oglašavali povodm rođendana svojeg sinčića, ali, čestitku je dobio od 39-godišnje Kate Middleton i 38-godišnjeg princa Williama.

"Sretan drugi rođendan Archieju", napisali su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea na svom Instagram profilu uz porodičnu fotografiju koja je nastala nakon Archiejeva rođenja, dok su princ Harry i Meghan još živjeli u Velikoj Britaniji, piše Story.hr.

Archieju nije bilo suđeno da odrasta na dvoru, a zbog toga nije dobio niti titulu koja mu je namijenjena.

Želja Meghan i Harryja bila je da odrasta izvan fokusa javnosti kojem je izložena cijela kraljevska porodica, što podrazumijeva i odrastanje pod protokolom.

Njegovi roditelji prekršili su kraljevsku tradiciju kada su ga svijetu pokazali dva dana nakon njegovog rođendana pozirajući ispred dvorca u Windsoru, umjesto na bolničkom stepeništu, kako su to do sada radile Kate Middleton i Harryjeva mama, pokojna princeza Diana.

Archiejevo se ime nije se znalo do trenutka upoznavanja s Meghaninom majkom, 64-godišnjom Doriom Ragland i 95-godišnjom kraljicom Elizabetom.

Prvo službeno pojavljivanje s većinom kraljevske porodice koje je bilo zabilježeno kamerama bilo je njegovo krštenje 2019. godine.

Meghan i Harry tada nisu dozvolili medijima praćenje ceremonije, ali su nakon svega dali izjavu te na društvenim mrežama popratili vlastitim fotografijama.

Archie će uskoro dobiti i sestricu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije