Promijenili mišljenje: Meghan i Harry poslali poklon kraljici Elizabeti

0
Radiosarajevo.ba
Promijenili mišljenje: Meghan i Harry poslali poklon kraljici Elizabeti
EPA / Princ Harry i Meghan Markle

Iako vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nisu mogli biti uz kraljicu Elizabetu II u Velikoj Britaniji na njen rođendan, to ne znači da joj nisu poslali poklon.

Kraljičin rođendanski poklon od princa Harryja i Meghan Markle zaista je bio 'nešto posebno', piše britanski Hello.

Vjeruje se da su Meghan i Harry kraljici uputili dobre želje na njen 95. rođendan u srijedu, 21. aprila - što je ujedno bio i njen prvi rođendan bez supruga princa Philipa u više od 70 godina.

Vojvoda od Edinburgha preminuo je u 99. godini života, a sprovod je održan samo četiri dana prije rođendana kraljice – zasigurno najtužnijeg u životu.

Period žalosti za Philipom trajao je prema protokolu do 23. aprila pa je najdugovječnija britanska kraljica, umjesto slavlja, svoj dan provela u tugovanju okružena samo najužim članovima porodice.

Iako uz nju nisu bili Harry i Meghan, ipak su se pobrinuli da joj dostave dar od srca. Inače, običaj je da britanski monarh slavi dva rođendana, na tačan datum rođenja i druge subote u maju, kada se obilježava službeni rođendan praćen vojnom paradom, poznatom kao Trooping the Colour (Pozdrav bojama). Taj je običaj još 1748. uveo kralj George II, ali zbog pandemije, druge godine zaredom parada se neće održati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije