Kralj Charles ga i dalje ignoriše: Porodica princeze Diane stala uz Harryja

0
Radiosarajevo.ba
Kralj Charles ga i dalje ignoriše: Porodica princeze Diane stala uz Harryja
Foto: EPA - EFE / Kraljevska porodica

Braća i sestre pokojne princeze Diane brzo su pokazali svoju podršku princu Harryju tokom svečane proslave godišnjice Invictus igara jučer, dok se kraljevska porodica držala po strani - iako su bili samo nekoliko milja udaljeni.

Mlađi brat pokojne princeze Dijane, grof Spencer, i starija sestra Lady Jane Fellowes zajedno su ušli u katedralu Svetog Pavla prije nego što su porazgovarali sa svojim sada u SAD-u živećim nećakom.

Vojvoda od Sussexa izgledao je usamljeno dok je penjao stepenicama katedrale bez pratnje svoje supruge Meghan Markle, koja je ostala u Kaliforniji sa njihovo dvoje djece.

Razvijaju se olujne ćelije: Lovci na oluje najavili gdje će biti najgore nevrijeme

Razvijaju se olujne ćelije: Lovci na oluje najavili gdje će biti najgore nevrijeme

Ali unutra je dočekan od strane članova porodice njegove pokojne majke i viđen je kako ih srdačno grli na kameri. Ostali snimci kasnije tokom događaja pokazali su vojvodu kako animirano razgovara s njima, očigledno oduševljen što su prisutni.

U međuvremenu, kralj Charles, koji je bio pozvan da prisustvuje ceremoniji u centru Londona, održao je prvu baštensku zabavu sezone u Buckinghamskoj palati.

Monarh je bio u društvu kraljice Camille, vojvode i vojvotkinje od Edinburgha, princeze Anne i vojvode i vojvotkinje od Gloucestera za prvu od ljetnih svečanosti.

Jedini stariji članovi kraljevske porodice koji su nedostajali bili su princ i princeza od Velsa. William je dodjeljivao nagrade u Windsoru, dok Kate još uvijek prolazi kroz tretman za rak.

Dolazi do pomirenja između princa Williama i Harryja? 'Rak stavlja stvari u drugu perspektivu'

Dolazi do pomirenja između princa Williama i Harryja? 'Rak stavlja stvari u drugu perspektivu'

Portparol princa Harryja tvrdio je u utorak da je kralj bio pretrpan obavezama da vidi svog najmlađeg sina tokom njegove kratke posjete Ujedinjenom Kraljevstvu. Međutim, sinoć su izvori iz palate sugerirali da nisu podneseni formalni zahtjevi za sastanak.

"Unatoč dobro dokumentiranim napetostima s Windsorsima, princ Harry je ostao blizak porodici svoje majke kroz godine" posebno s Lady Jane.

Lady Jane, srednja od tri sestre, četiri godine starija od Diane, dugo se smatrala povjerljivim osobom i stabilnim uticajem u njegovom životu.

Nakon 14 godina razvodi se kraljevski bračni par: "Nikad se nisam osjećala kao princeza"

Nakon 14 godina razvodi se kraljevski bračni par: "Nikad se nisam osjećala kao princeza"

Ona je bila zamoljena da pročita odlomak tokom Harryjevog vjenčanja s Meghan 2018. godine i bila je jedna od prvih članova koji su bili pozvani da upoznaju njihovog novorođenog sina Archieja čak i prije princa Williama.

Kroz svoju eksplozivnu autobiografiju Spare, izrazio je izuzetnu zahvalnost Lady Jane, njenoj starijoj sestri Lady Sarah McCorquodale i grofu Spenceru, ali nije spomenuo pokojnu kraljicu, kralja Charlesa ili svog brata.

Stoga nije iznenađenje što su se dvoje braće i sestre pojavili na jučerašnjoj ceremoniji da pruže podršku najmlađem djetetu Diane.

Meghan Markle će se pomiriti sa Williamom i Kate samo ako ispune ova dva uslova

Meghan Markle će se pomiriti sa Williamom i Kate samo ako ispune ova dva uslova

Osim svoje tetke i ujaka, Harry je bio okružen brojnim uglednicima, političarima i bliskim prijateljima.

Njegov advokat David Sherbourne bio je prisutan, dok je bivši vojni oficir Mark Dyer koji je posebno pomagao Harryju nakon smrti njegove majke također bio među okupljenima.

Supruga Rishija Sunaka, Akshata Murty, također se pridružila grupi, odjevena u vojnički stil zelene jakne s pozlaćenim dugmadima, gdje ju je pratio ministar države za pitanja veterana Johnny Mercer.

Kate Middleton napokon ima razlog za sreću: Evo zbog čega

Kate Middleton napokon ima razlog za sreću: Evo zbog čega

Vojvoda je srdačno dočekan od strane dekana katedrale Svetog Pavla, vrlo poštovanog Andrewa Tremletta, prije nego što je eskortiran do svog mjesta pod velikom kupolom katedrale.

Dok je bio unutar katedrale, razgovarao je s klerom, kao i s grofom Spencerom prije nego što je zauzeo svoje mjesto.

Vojvoda od Sussexa, koji ostaje udaljen od mnogih članova porodice nakon niza napada na kraljevsku porodicu u posljednjim godinama, izjavio je u utorak da mu je rečeno da njegov otac nema vremena da ga vidi ove sedmice dok boravi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Charles nije uspio pronaći vremena da vidi svog sina princa Harryja popodne dok prisustvuje prvoj baštenskoj zabavi u Buckinghamskoj palači ovog ljeta.

Cijeli svijet bruji o pokušaju Meghan Markle da se pomiri s Kate Middleton

Cijeli svijet bruji o pokušaju Meghan Markle da se pomiri s Kate Middleton

Kralj je imao puno obaveza jučer s planiranim sastancima ujutro prije baštenske zabave. Zatim je prisustvovao svojem sedmičnom sastanku s premijerom u večernjim satima, nakon čega je slijedilo zasjedanje Tajnog vijeća.

Vojvoda od Sussexa doletio je u London zbog događaja vezanih za Invictus igre i postojale su nade da će vidjeti kralja. Ali glasnogovornik Harryja rekao je da puni program kralja znači da se susret neće dogoditi.

Charles i Harry su se posljednji put vidjeli ubrzo nakon što je kralj objavio dijagnozu raka u februaru, i njegov sin je požurio iz Amerike da vidi svog oca.

Kuhar kraljevske porodice otkrio: Ove namirnice oni nikako ne koriste

Kuhar kraljevske porodice otkrio: Ove namirnice oni nikako ne koriste

To je bilo prvi put da je Harry vidio svog oca uživo u 17 mjeseci i imali su polusatni sastanak prije nego što je Charles napustio London da se oporavi u Sandringhamu nakon tretmana.

Ali ovaj put, portparol Harryja je rekao: "U odgovoru na mnoge upite i daljnje spekulacije o tome hoće li vojvoda sresti svog oca dok je u Ujedinjenom Kraljevstvu ove sedmice, nažalost to neće biti moguće zbog punog programa Njegovog Veličanstva."

'Vojvoda naravno razumije očev dnevnik obaveza i različite druge prioritete i nada se da će ga uskoro vidjeti.'

Samo nekoliko sati nakon Harryjeve izjave, službenici palate su najavili novi zajednički angažman za Charlesa i Williama.

To je jedan od desetaka službenih angažmana koji su planirani za 75-godišnjeg monarha u narednim mjesecima nakon što su mu doktori dali zeleno svjetlo da ponovno preuzme više javnih obaveza dok nastavlja s tretmanom raka.

U ponedjeljak je Charles sastao se s premijerom Republike Fidži u Buckinghamskoj palači, prije nego što se povukao u Clarence House koja je tri milje udaljena od Harryjevog događaja.

Harry sada živi sa svojom suprugom Meghan Markle i djecom Archiejem, koji je u ponedjeljak napunio pet godina, i Lilibet u vili vrijednoj 12 miliona funti (27 miliona KM) u Montecitu, Kalifornija, piše Mail Online.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije