Nakon 14 godina razvodi se kraljevski bračni par: "Nikad se nisam osjećala kao princeza"

0
Radiosarajevo.ba
Nakon 14 godina razvodi se kraljevski bračni par: "Nikad se nisam osjećala kao princeza"
Foto: Screenshot/Instagram / Nikolaos Gluksburg i Tatiana Blatnik

Princ Nikolaos Gluksburg, čiji je otac Konstantin II od Grčke bio blizak prijatelj kralja Charlesa i pokojnog vojvode od Edinburgha, i princeza Tatiana razvode se nakon 14 godina braka.

Princ Nikolaos je sin grčkog kralja Konstantina II, koji je preminuo u januaru 2023. godine nakon moždanog udara. Tatiana je rođena u Venezueli. Bila je kći Ladislava Blatnika, koji se iz Jugoslavije preselio u Venezuelu.

"Ova je odluka donesena veoma promišljeno i uz uzajamno poštovanje. Zauvijek su zahvalni jedno drugome na trenucima koje su dijelili. Njihove buduće interakcije i dalje će biti vođene tim istim načelima poštovanja i razumijevanja, dok budu prelazili u odnos ukorijenjen u snažnom prijateljstvu.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Nastavit će živjeti i graditi svoje živote u Grčkoj, mjestu koje oboje nazivaju domom. Porodica će ih uvijek podržavati", stoji u objavi na službenoj stranici nekadašnje kraljevske porodice (u Grčkoj su monarhiju ukinuli 1973. godine, ali su članovima obitelji titule ostale).

Par nije imao djece, a princeza je često isticala kako se ne osjeća kao princeza i da kraljevska porodica nije imala utjecaj na njen život.

Kraljevski par upoznao se tokom skijaškog odmora u Švicarskoj 2003. godine, a zaruke su objavili šest godina kasnije, piše Telegraph.

Njihovo vjenčanje na grčkom otoku Spetses u ljeto 2010. godine bilo je jedan od društvenih događaja godine, a prisustvovali su mu uzvanici, uključujući kraljevske porodice iz Danske, Nizozemske i Španije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije