Konačno otkriven službeni uzrok smrti princa Philipa

4
Radiosarajevo.ba
Konačno otkriven službeni uzrok smrti princa Philipa
british-royal-family / Princ Philip

Konačno je otkriven službeni razlog smrti britanskog princa Philipa. Naime, iako su njegovu smrt mnogi povezivali s njegovom jednomjesečnom hospitalizacijom prije same smrti, službeni dokumenti sada potvrđuju da je uzrok smrti starost. Naime, Philip je imao 99 godina kada je preminuo.

Ovaj se uzrok smrti inače prihvata kada je osoba starija od 80 godina i kada se ljekar lično brinuo za nju, promatrajući stanje neko vrijeme. Izjava Sir Huwa koji je glava medicinskog osoblja kraljevske porodice od 2014. godine, o uzroku smrti ukazuje da nije bilo nijedne druge bolesti ili povrede koja je mogla biti identificirana kao ona koja je pridonijela smrti.

Podsjetimo, prije spomenute hospitalizacije, Philip je sa suprugom Elizabetom II živio poprilično odvojeno od ostatka porodice kako bi se što više čuvali od pandemije koronavirusa. Kasnije su se i vakcinisali protiv istog, a brzo nakon toga je Philipu pozlilo. Iako su mnogi to povezali s vakcinom, pokazalo se da je princ imao problema sa srcem, zbog čega je bio i operisan. Nakon mjesec dana u bolnici, izrazio je želju za kućnom njegom, a kasnije se saznalo da je bio svjestan da je to njegov kraj pa je želio smrt dočekati u vlastitom domu, piše Story.hr.

Osim toga, svjetski mediji pišu kako je dvojici članova kraljevske porodice, princu Charlesu i princu Edwardu, nakon očeve smrti porasla popularnost. Kraljevske promatrače naročito je dirnuo Charlesov nastup na sahrani. Bio je vidno uznemirem. U međuvremenu su princ Edward i njegova 56-godišnja supruga Sophie bili u posjeti kraljici u dvorcu Windsor kako bi je utješili uoči sahrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije