Kolinda Grabar Kitarović objasnila kako održava liniju: Ovo je njen način ishrane

1
Radiosarajevo.ba
Kolinda Grabar Kitarović objasnila kako održava liniju: Ovo je njen način ishrane
Twitter / Kolinda Grabar Kitarović

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otkrila nam je koje su tajne njene kuhinje, ali i trikove kojima se hrani zdravije.

Već dugi niz godina održava fantastičnu liniju.

"Ne brojim kalorije, nego pazim na glihemijski indeks hrane. Ne konzumiram nikakav dodani šećer i kalorična pića. Dodani šećer skroz sam izbacila iz prehrane, a reduciram sol i škrob koliko mogu" rekla nam je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja od vidljivih masnoća konzumira samo maslinovo ulje.

U bh. gradu počela berba lubenice za domaće tržište: Cijena bi mnoge mogla iznenaditi

U bh. gradu počela berba lubenice za domaće tržište: Cijena bi mnoge mogla iznenaditi

Grabar-Kitarović ne prakticira niskokalorične dijete. Namirnice bogate "praznim" kalorijama mijenja namirnicama bogatim nutrijentima, bez obzira na broj kalorija pa tako pommes frites zamijeni s grčkom salatom.

Bivša predsjednica obožava mediteransku kuhinju, a posebno onakvu kakvu je kuhala njena baka.

Kolinda Gribarović Kitarović
Foto: Screenshot/Instagram: Kolinda Gribarović Kitarović

"Puno raznih primorskih maneštri od povrća, mahuna i grahorica, puno zelenog lisnatog i drugog povrća bez ili s malo škroba, puno raznih salata, riba, piletina, orašasti plodovi i sjemenke, obični jogurt ili kefir, grobnička palenta" navela nam je Kolinda namirnice koje se nalaze na njenom jelovniku. Povremeno konzumira crveno meso, posebice steakove ili bolognese kojeg sama skuha.

"Volim avokado, ali je kod nas teško pronaći dobar i dovoljno zreo avokado" priznala nam je Kolinda. Izbjegava kruh, no ipak nekad pojede i njega zbog putovanja i ritma života.

Pizzu obožavam, ali si je rijetko priuštim, samo kada sam vani u dobrom društvu. Kada naručim pizzu, mora biti nakrcana povrćem. Sreća da povrće i salate doista obožavam i ne mogu bez njih kao i bez dobre supe ili variva" kazala je Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović

Otkrila je i svoj trik kojim reducira količinu tjestenine.

Vrlo malo tjestenine pomiješam s rezancima od tikvice koje sama napravim. Malo ih posolim da puste vodu, procijedim i zagrijem u tavi s neprianjajućim dnom da ostanu hrskavi, te pomiješam s umakom bolognese. Obožavam i pašticadu, ali samo onu koju sama radim.

Srećom je toliko komplicirana i toliko vremena ode na nju pa to bude jako rijetko, jer što je pašticada bez njoki" zaključila je Kolinda Grabar-Kitarović, piše 24Sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije