Kim Kardashian uništila kultnu haljinu Marilyn Monroe? Ove fotografije su dokaz

1
Radiosarajevo.ba
Kim Kardashian uništila kultnu haljinu Marilyn Monroe? Ove fotografije su dokaz
Foto: Instagram / Kim Kardashian u haljini Marilyn Monroe

Značajnu pažnju ove godine privukla je na Met Gali Kim Kardashian koja se na crvenom tepihu pojavila s dečkom Peteom Davidsonom, ali to je palo u drugi plan jer je ova mogulica za crveni tepih dobila priliku nositi povijesnu haljinu.

Naime, Kim se pojavila u haljini boje kože s našivenim kristalima koju je davne 1962. godine nosila Marilyn Monroe kada je predsjedniku John F. Kennedyju otpjevala "Sretan rođendan".

Kim je haljinu navodno nosila jako kratko i to na način da se u improviziranoj garderobi presvukla pri ulazu na Met Galu te haljinu odmah skinula nakon fotografiranja.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Za ostatak večeri nosila je vjernu kopiju. Naravno, Kim se pohvalila i činjenicom da je morala izgubiti sedam kilograma jer na prvom isprobavanju nije uspjela obući delikatnu haljinu, piše Jolie.hr.

Nažalost, izgleda da je ovaj potez djelomično uništio 60 godina staru haljinu, što i nije toliko iznenađenje jer odjeća zahtijeva posebnu brigu i pažnju ako se želi očuvati, odnosno, jako je sklona brzom propadanju.

Haljina boje kože s našivenim kristalima koju je donedavno nosila samo slavna glumica, sada ima tragove kidanja na stražnjem dijelu kod šava, a uz to, vidljivo je da je otpalo nekoliko kristala.

Teško je reći išta više osim, šteta. Odgovornost svakako leži na Ripley’s muzeju u čijem je vlasništvu haljina, a prisjetili smo se riječi Boba Mackieja koji je napravio prve skice haljine: “Napravljena je za Marilyn Monroe. Niko drugi ne bi trebao biti viđen u toj haljini.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije