Kevin Spacey negirao nove optužbe za seksualno uznemiravanje: "Sve je to bio dio njihovog plana"

0
Radiosarajevo.ba
Kevin Spacey negirao nove optužbe za seksualno uznemiravanje: "Sve je to bio dio njihovog plana"
Foto: EPA - EFE / Kevin Spacey

Američki glumac Kevin Spacey negirao je nove optužbe za seksualno uznemiravanje, uoči premijere novog dokumentarnog filma o njemu Spacey Unmasked, koji bi trebalo da bude prikazan sljedeće sedmice.

Spacey je u intervjuu bivšem novinaru televizije GB News, Danu Woottonu negirao optužbe za seksualno uznemiravanje i napad, navodeći da se ponekad "možda ponašao neprikladno", ali ne i nezakonito.

"Preuzimam punu odgovornost za svoje prošlo ponašanje i postupke. Ali ne mogu i neću preuzeti odgovornost niti se izviniti bilo kome ko je izmislio stvari o meni ili preuveličao priče o meni", rekao je Spacey, prenosi BBC.

Usaglašen konačni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici: Lagumdžija predstavio amandmane

Usaglašen konačni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici: Lagumdžija predstavio amandmane

Dodao je da nikada nije nudio pomoć u karijeri u zamjenu za seksualne usluge.

"Jasno sam se povezao s nekim muškarcima koji su mislili da bi mogli da napreduju u karijeri ako imaju vezu sa mnom. Ali nije bilo razgovora sa mnom, sve je to bio dio njihovog plana, koji je uvijek bio predodređen da propadne, jer nisam učestvovao u dogovoru", rekao je glumac.

Među osobama koje u dokumentarcu iznose nove optužbe protiv Spaceyja su glumci Ruari Cannon i Danny De Lillo. Obojica su u izjavama medijima govorili o neprikladnom ponašanju Spaceyja prema njima.

Porota londonskog suda proglasila je Spaceyja 26. jula prošle godine nevinim po otpužnici za seksualno uznemiravanje četvorice muškaraca.

Spacey je oslobođen devet optužbi, uključujući "seksualni napad, navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka i navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost".

Spacey je tokom suđenja negirao krivicu, poručivši "da nije koristio svoju moć kako bi odveo neimenovane muškarce u krevet". Optužbe je opisao kao "nož u leđa".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije