Kevin Spacey bit će izbrisan iz filma koji je već snimio

Radiosarajevo.ba
Kevin Spacey bit će izbrisan iz filma koji je već snimio
Nakon optužbi za seksualno zlostavljanje, Kevin Spacey bit će izbrisan iz filma "All the Money in the World", Ridleyja Scotta, koji je već snimljen.

Spacey je u tom filmu utjelovio tajkuna Johna Paula Gettyja, djeda Johna Paula Gettyja III koji je otet 1973. godine i čijom otmicom se film bavi. No, njegovu će ulogu sada preuzeti glumac Christopher Plummer, a sve scene sa Spaceyjem bit će uklonjene iz filma koji bi, unatoč nenadanim promjenama, u kina trebao stići 22. decembra ove godine, piše CNN.

Film je trebao biti prikazan na filmskom festivalu AFI, međutim u posljednji trenutak autori filma su odustali od toga, a u priopćenju su napisali da je "na filmu radilo više od 800 ljudi, od kojih neki i godinama" te da bi "bila užasna nepravda kazniti te ljude zbog postupaka jednog sporednog glumca u filmu".

Podsjećamo, Spaceyja je za napastvovanje najprije optužio Anthony Rapp, a zatim su se na njegovo ponašanje požalili i neki njegovi suradnici na seriji "Kuća od karata". Nakon svega, Netflix je odlučio otkazati seriju "Kuća od karata".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije