Netflix ukida "Kuću od karata" nakon optužbi da je Kevin Spacey zlostavljao dječaka

Radiosarajevo.ba
Netflix ukida "Kuću od karata" nakon optužbi da je Kevin Spacey zlostavljao dječaka
plakat / House of Cards
Nakon što je Anthony Rapp otpužio glumca Kevina Spaceyja da ga je seksualno napastvovao kad je imao 14 godina, Netflix je objavio da ukida seriju "Kuća od karata".

Popularna politička serija ugasit će se nakon sljedeće, šeste sezone koja će se emitirati 2018. godine. Iako se već neko vrijeme razmišlja o ukidanju Kuće od karata, glavni glumci i ekipa sa seta danas su dobili službenu odluku o ukidanju, samo nekoliko sati nakon optužbi na Spaceyjev račun, piše Deadline.

Prije toga, Netflix i producentska kuća Media Rights Capital poslali su zajedničko priopćenje u kojem su naveli da su "duboko potreseni zbog vijesti o Kevinu Spaceyju". "Kao odgovor na sinoćnje otkriće, rukovoditelji obiju naših kompanija doputovali su u Baltimore kako bi se susreli s glumcima i ekipom i osigurali da se i dalje osjećaju sigurno na setu. Kao što je ranije bilo zakazano, Spacey trenutno nije na setu", objasnili su u priopćenju, nakon čega je došla vijest o ukidanju serije.

Nagađa se i da su upitni i drugi Spaceyjevi projekti s Netflixom, no za to još nema službene potvrde.

Podsjećamo, nakon što ga je glumac Anthony Rapp optužio da ga je seksualno zlostavljao na jednoj zabavi 1986. godine, dok je bio tek dječak, Spacey se oglasio na Twitteru te nije zanijekao optužbe, već je odlučio otkriti da je gay.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije