Keira Knightley napala Kate Middleton: "Samo ti skrivaj našu bol"

Radiosarajevo.ba
Keira Knightley napala Kate Middleton: "Samo ti skrivaj našu bol"
FOTO: EPA / Princ William i Kate Middleton

Glumica  Keira Knightley je žestoko prozvala vojvotkinju Kate Middleton u svom eseju ''Slabiji spol'', objavljenom u knjizi ''Feministice ne nose ružičasto''.

Keira je u eseju progovorila o porođaju i lažnoj slici koju postavljaju slavne osobe. Njezina kćerkica Edie rođena je samo dan prije princeze Charlotte, a Keira se prisjetila kako je vidjela Kate da izlazi iz bolnice kompletno sređena samo nekoliko sati nakon porođaja, piše Hina.

"Gledala sam je na televiziji. Izašla je iz bolnice samo sedam sati nakon porođaja, sa šminkom na licu i u visokim petama. Pokazala se onako kako ju je svijet želio vidjeti", piše glumica.

Ističući kako takvo ponašanje samo daje nerealnu sliku žene koja je tek rodila, nimalo laskavo se obratila Kate Middleton.

 "Skrivaj. Samo ti skrivaj našu bol, naša razderana tijela, grudi iz kojih curi mlijeko, podivljale hormone. Izgledaj predivno, budi dotjerana, ne pokazuj svoje bitke, Kate. Sedam sati nakon što si se borila na život i smrt, sedam sati nakon što ti se tijelo raspolovilo i novi život je izašao iz tebe u krvi i vrišteći. Ne pokazuj. Ne govori. Stani tamo sa svojom kćerkicom i pusti da te snima čopor muških fotografa", poručila joj je ona.

Glumica je također podijelila svoje iskustvo s porođaja, obraćajući se svojoj kćerkici.

"Moja vagina se razderala. Izašla si otvorenih očiju, s rukama u zraku, vrišteći. Stavili su te na mene, svu krvavu, s glavom izobličenom od porođaja. Odmah si gladno zgrabila moje grudi. Sjećam se boli. Tvoja usta su mi čvrsto stisnula bradavicu. Sjećam se sranja, povraćanja, krvi, šavova. Sjećam se svojih bitaka. Tvojih bitaka i pulsirajućeg života. Preživljavanja. Jesam li ja slabiji spol? Jesi li ti?" zapitala se ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije