Kate Middleton okitila jelku i poručila: "Prošli smo kroz mračno vrijeme"

0
Radiosarajevo.ba
Kate Middleton okitila jelku i poručila: "Prošli smo kroz mračno vrijeme"
Foto: Instagram / Kate Middleton

U dvorcu Windsor pripreme za Božić su pri kraju. Dom kraljice Elizabete u kojem je boravila veći dio protekle dvije godine, ukrašen je za nadolazeće blagdane.

The Royal Collection Trust podijelio je nove fotografije i videozapise raskošno ukrašenih božićnih drvca s crvenim i zlatnim ukrasima u dvorani St. George's, gdje su Meghan Markle i princ Harry imali kraljevsko vjenčanje i na nezaboravan način predstavili svijetu svog sina Archieja, koji sada ima 2 godine.

Drvo visine 6 metara preuzeto je iz parka Windsor i vjeruje se da su božićna drvca za dvorac Windsor dolazila iz tog parka još od vladavine kraljice Viktorije (1837.-1901.).

Potpisan sporazum između BiH i Srbije: Jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u obje zemlje

Potpisan sporazum između BiH i Srbije: Jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u obje zemlje

Kraljica Elizabeta II. ipak nije jedina koja može uživati u svečanim ukrasima.

Posjetitelji također mogu vidjeti dvorac u punom božićnom duhu iz prve ruke do 3. januara. Turisti mogu razgledati državne apartmane, koji su odvojeni od privatnih odaja kraljice Elizabete - iako postoji šansa da je vidite kako vodi svoje voljene pse u šetnju, piše Story.hr.

Iako je tradicija da se dvorac Windsor ukrasi za blagdane, ovogodišnji prikaz također uključuje posebnu poveznicu na božićnu prošlost kraljice Elizabete.

No, vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton odlučila je pripomoći s božićnim ukrasima i okititi jelku u dvorcu. Tim povodom obradovala je svoje obožavatelje na društvenoj mreži Instagram svojom fotografijom kako kiti jelku i nosi božićni vijenac. Ispod fotografija je napisala:

"Tako sam uzbuđena što ću biti domaćin na Božić ovdje u Westminsterskoj palači, mjestu koje je stvarno posebno za Williama i mene. Željeli smo reći veliko hvala svim nevjerojatnim ljudima koji su podržali našu zajednicu. Također smo željeli prepoznati one, čije su borbe možda bile manje vidljive", napisala je vojvotkinja od Cambridgea.

"Prošli smo kroz mračno vrijeme. Suočili se s brojnim izazovima. Izgubili voljene. Vidjeli medicinske radnike pod nevjerojatnim stresom. Također smo bili više udaljeni jedni od drugih. Ali pretpostavljam da smo i kroz odvajanje također shvatili koliko trebamo jedni druge", zaključila je Kate.

Podsjetimo, Kraljica Elizabeta odmarala se u dvorcu Windsor nakon što je hospitalizirana 20. oktobra. Od tada je otkazala nekoliko angažmana, uključujući odluku u posljednjem trenutku da se ne pojavi na događaju Dana sjećanja zbog uganuća leđa ranije ovog mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije