Objavljena uznemirujuća fotografija Kate Middleton: Kraljevska porodica u šoku

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena uznemirujuća fotografija Kate Middleton: Kraljevska porodica u šoku
Foto: Alexandro Palombo / Kate Middleton

Fotografija Kate Middleton osvanula je u kampanji koja je pokrenuta s ciljem borbe protiv nasilja nad ženama.

Kako piše Daily Mail, kampanja protiv nasilja nad ženama uključuje brojne žene čije su fotografije fotoshopirane kako bi pokazale posljedice nasilja. Slike Kate Middleton obrađene su bez dozvole palate, a trenutno se fotografije vojvotkinje mogu vidjeti u Milanu, ali i Španiji.

Pored Kate, kampanja uključuje i lica Kamale Harris, kraljice Leticije i Ursule fon der Leyen..

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

Uz svaku fotografiju stoji isto: "Ona ga je prijavila. Ali niko joj nije verovao - ali ostala je sama. Ali bila je nezaštićena - ali on nije zaustavljen. Ali ona je na kraju ubijena".

Britanski The Sun piše da palata uopšte nije bila obaviještena da će se fotografija Kate Middleton koristiti u ovakve svrhe, istakli su kako su u šoku.

Svrha kampanje jeste da šokira, a ne da sugeriše da je iko od ličnosti sa slika zapravo preživio nasilje, objašnjava italijanski aktivista i umjetnik Alexsandro Palombo koji je i kreirao fotografije jer je, kaže, upravio želio da privuče pažnju na nedovoljno pažnje koje nadležni organi i politika pružaju žrtvama.

Ipak, na društvenim mrežama Palombo nije dobio mnogo odobravanja.

"Ovo nije ni najmanje zanimljivo. Nemoj da koristiš fotografije žena koje ti za to nisu dale dozvolu", pišu mu komentatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije