Brigitte Macron: Kako prva dama Francuske održava vitku liniju

Radiosarajevo.ba
Brigitte Macron: Kako prva dama Francuske održava vitku liniju
Brigitte Macron (69), prva dama Francuske, osim što je dobro poznata po svom istančanom modnom ukusu, veliku pažnju posvećuje i zdravoj ishrani.

Supruga Emmanuela Macrona ne izlazi iz mladenačkih odjevnih kombinacija, a kako bi bila u top formi, vitku figuru održava izbalansiranom ishranom koja se najviše bazira na voću i povrću.

Glavni šef kuhinje iz njihove palače rekao je da Brigitte svakog dana pojede 10-ak porcija sezonskog voća i povrća, dok njen suprug Emmanuel ponekad preferira konkretnije obroke poput kaloričnog punjenog odreska, slasnog jela cordon bleu.

Zaposleni u palači imaju unaprijed kreiran meni ali predsjednik i njegova supruga mogu naručiti šta god žele. Jelovnik se uvijek prilagođava ličnom ukusu predsjednika, ali većina jela se, svakako, bazira na francuskoj gastronomiji.

Sva riba, meso, voće i povrće ili dolaze iz Francuske ili iz prekomorskih teritorija. Prioritet je lokalna hrana proizvedena manje od 100 kilometara od Parisa, što se najviše odnosi na voće i povrće i neke mliječne proizvode.

Proizvodi su organski, a neki se uzgajaju u vrtovima palače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije