Joaquin Phoenix postao otac, sinu dao ime iza kojeg se krije najtužnija priča

Radiosarajevo.ba
Joaquin Phoenix postao otac, sinu dao ime iza kojeg se krije najtužnija priča
Foto: EPA-EFE / Joaquin Phoenix

Oskarovac Joaquin Phoenix i njegova partnerica Rooney Mara, također glumica, dobili su svoje prvo dijete.

Vijest o prinovi otkrio je redatelj Victor Kossakovsky tokom svog govora na Zürich Film Festivalu. Redatelj je rekao da Joaquin Phoenix nije prisutan na predstavljanju filma Gunda, čiji je producent, jer je nedavno dobio dijete.

"Dobio je predivnog sina koji se zove River", rekao je Kossakovsky.

River Phoenix bilo je ime tragično preminulog Joaquinovog brata koji je bio velika holivudska zvijezda, a umro je sa samo 23 godine. River se prilikom izlaska u klub (s njim su bili njegova djevojka Samantha, sestra Rain i brat Joaquin, kojem je tad bilo 19 godina) predozirao kombinacijom kokaina i heroina.

Upravo je Joaquin bio taj koji je pozvao hitnu pomoć kad mu se brat srušio ispred kluba, a taj je poziv kasnije bio objavljen na brojnim medijima.

"Ima napad, molim vas, morate doći što prije, molim vas, jer on umire", govorio je glumac u suzama. Ljekari su stigli, no nisu ga uspjeli spasiti i umro je samo sat i pol nakon toga.

Sudeći po tome kako je o bratu govorio u intervjuima, Joaquin je bio jako vezan za njega.

"Osjećam kako je doslovno svaki film koji sam snimio vezan za Rivera. Mislim da cijela naša porodica osjeća njegovu prisutnost i vodstvo tokom cijelog života. River je bio odličan glumac i velika zvijezda, ali mislim da toga nije bio svjestan", rekao je u siječnju ove godine u intervjuu za emisiju 60 Minutes.

Brata se prisjetio i u svom govoru nakon što je dobio Oscara, citirajući stih iz pjesme koju je River napisao kad mu je bilo 17 godina. 

Vijest o tome da Rooney Mara i Joaquin Phoenix očekuju prvo zajedničko dijete procurila je u maju ove godine.

Par se upoznao na setu filma Spikea Jonzea Her, no počeli su izlaziti 2017., kad su snimali Mariju Magdalenu.

Phoenix je za Vanity Fair prošle godine priznao da je prvo bio uvjeren kako ga Mara prezire. Kasnije je shvatio da je bila zainteresirana za njega, no bila je previše sramežljiva da bi to izrazila.

"Ona je jedina djevojka koju sam ikad pretraživao na internetu", objasnio je.

"Bili smo samo prijatelji, e-mail prijatelji. Nikad to nisam napravio. Nikad nisam gledao djevojke online."

Sredinom prošle godine par se zaručio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije