Iznenadna smrt zvijezde poznatih filmskih i serijskih ostvarenja šokirala javnost

0
Radiosarajevo.ba
Iznenadna smrt zvijezde poznatih filmskih i serijskih ostvarenja šokirala javnost
Foto: EPA - EFE / Adan Canto

Cantov američki glumački debi dogodio se u Foxovoj kriminalističkoj triler seriji The Following, s Kevinom Baconom u glavnoj ulozi, 2013. godine.
 
Meksički glumac Adan Canto preminuo je u dobi od 43. godini nakon kratke borbe s rakom slijepog crijeva, koju je držao u privatnosti, potvrdio je Variety

Canto je rođen u Meksiku, ali odrastao je u Teksasu, i rano je započeo svoju muzičku karijeru. Pisao je pjesme za nekoliko meksičkih TV emisija i filmova, a na kraju je i sam stao na pozornicu u adaptaciji Pedra Almodóvara All About My Mother.

Njegova prva TV uloga bila je u Estado de Gracia 2009. godine. Cantov američki glumački debi dogodio se u Foxovoj kriminalističkoj triler seriji The Following, s Kevinom Baconom u glavnoj ulozi, 2013. godine.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Nastavio je s ulogama u ABC-jevom sitcomu Mixology, Netflixovoj kriminalističkoj drami Narcos, Blood and Oil i Druga prilika. Njegova prva velika filmska uloga bila je utjelovljenje superheroja u Foxovoj seriji X-Men: Dani prošlosti budućnosti. Iza sebe je ostavio suprugu Stephanie Ann Canto i dvoje djece, Romana Aldera i Evu Josephine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije