Zvijezda filma 'Tron' preminula u 69. godini života

Radiosarajevo.ba
Zvijezda filma 'Tron' preminula u 69. godini života
Foto: X / Cindy Morgan

Američka glumica Cindy Morgan, koja se s Chevyjem Chaseom i Billom Murrayem proslavila u filmu Caddyshack, svijet je napustila u 69. godini života.

Policija iz Palm Beacha potvrdila je njenu smrt za američki TMZ u subotu, 6. januara, ističući da je umrla u svom domu prirodnom smrću.

Morganina cimerica rekla je policiji da se vratila s odmora 30. decembra, te da joj glumica nije otvarala vrata od sobe kada je pokucala. Pozvala je policiju kada je osjetila neugodan miris, pa se pretpostavlja da je glumica preminula nekoliko dana prije

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Morgan je bila najpoznatija po svojoj ulozi u Caddyshacku kao prezgodna Lacey Underall. "Caddyshack je bio moj prvi film. U početku nisam imala šta izgubiti na audiciji. Bilo je zabavno. Pogledaj ih u oči, učini ono što mnoge žene znaju...', ispričala je 2012. u jednom intervjuu.

Također je imala glavnu ulogu u znanstvenofantastičnom klasiku Tron (1982.) kao Lora, programerka u stvarnom svijetu, i kao Yori, njen alter ego u kompjuterski generiranom svijetu filma.

Za života glumica je bila strastvena u radu s veteranima američke vojske koji su bili u ratu u Afganistanu i Iraku, pomažući ublažiti financijske poteškoće s kojima se suočavaju, piše 24Sata.

Cindy je od 1978. do 1983. bila u braku s country pjevačem Townesom Van Zandtom. Ostatak njenog privatnog života i dalje je relativno tajnovit, ali se pretpostavlja da je imala djecu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije