Glumac iz popularne Netflixove serije teško ranjen u Gazi

5
Radiosarajevo.ba
Glumac iz popularne Netflixove serije teško ranjen u Gazi
Foto: Netflix / Idan Amedi u seriji Fauda

Idan Amedi (35), popularni izraelski pjevač i junak Netflixove TV serije Fauda, ranjen je u ponedjeljak u Gazi, objavila je njegova porodica.

Prema neslužbenim izvještajima s društvenih mreža, Amedi je navodno teško povrijeđen dok se borio u protuterorističkoj operaciji Izraelskih obrambenih snaga (IDF-a).

Portal The Times of Israel piše kako je glumac helikopterom prebačen u medicinski centar Sheba u Tel Hashomeru, gdje je podvrgnut hitnoj, ozbiljnoj i dugotrajnoj operaciji.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Trenutno je pod sedativima i stalnim liječničkim nadzorom. Njegov otac potvrdio je da je Idan povrijeđen, ali kaže da mu život nije u opasnosti.

Idan se nakon Hamasovog napada na Izrael otišao boriti u Gazu kao rezervist. Kad god je mogao, dokumentirao je trenutke iz svoje službe na Instagramu, a u novembru je objavio video uz koji je napisao: "Ovo nije scena iz Faude, ovo je stvaran život. Moji suborci i ja osvetit ćemo krv žrtava Hamasovog masakra počinjenog 7. oktobra".

Amedi je karijeru započeo kao muzičar, natječući se u osmoj sezoni izraelskog talent showa Kochav Nolad.

Popularnoj seriji Fauda pridružio se u drugoj sezoni glumeći Sagija, pripadnika protuterorističke jedinice koju vodi Doron (Lior Raz).

U videoporuci koju je snimio prošle sedmice, Amedi je pozvao na zaustavljanje unutarnjeg neslaganja među Izraelcima.

"Nakon 90 dana borbe nastavljamo uništavati lokacije za rakete kratkog dometa, lansirna mjesta i zapovjedne objekte terorističke organizacije Hamas. Pridružujem se svojoj braći rezervistima u pozivu političarima, medijima i svima ostalima - ko nema nešto dobro za reći, neka začepi. Izraelski narod živi", poručio je tad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije