I Uma Thurman Weinsteinova žrtva: Nove optužbe protiv slavnog producenta

Radiosarajevo.ba
I Uma Thurman Weinsteinova žrtva: Nove optužbe protiv slavnog producenta
Producent Harvey Weinstein jedan od najpoznatijih i najmoćnijih u Hollywoodu, u 2017. godini suočio se s nizom optužbi za seksualno uznemiravanje i napad.

Priču su objavili New York Times i The New Yorker. Producenta i osnivača porducentske kuće Miramax su za seksualno uznemiravnaje i napad optužile 84 ženea, a na listi se nalaze Kate Beckinsale, Angelina Jolie, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Salma Hayek.

O svom iskustvu s Weinsteinom sada je progovorila i zvijezda filma Kill Bill Uma Thurman. Ona je istaknula da je do incidenta s Weinsteinom došlo nakon premijere filma Pulp Fiction u Parizu.

"Odveo me je u saunu hotelske sobe. Stajala sam tamo u kožnim čizmama, pantolama i jakni. Bilo je užasno vruće. On je bio u kućnom ogrtaču. Pitala sam ga šta radi. Bio je nervozan i ljut, a zatim je skočio i istrčao van. Sjedeći put sreli smo se u Londonu. Nasrnuo je na mene, želio je da ga vidim nagog. Nije uspio da me savlda. Sljedeći dan mi je poslao buket žutih ruža s porukom 'Imaš dobre instinkte'", rekla je Thurman.

Sada su se pojavile dvije nove optužbe za seksualno uznemiravanje protiv Weinsteina saopćila je britanska policija. Hollywoodskog producenta tako je sada u Velikoj Britaniji prijavilo devet žena.

Weinsteina istražuju i u Velikoj Britaniji i u Sjedinjenim Američkim Državama, a on je sve optužbe odbacio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije