New York: Pokrenuta istraga u kompaniji Weinstein

Radiosarajevo.ba
New York: Pokrenuta istraga u kompaniji Weinstein
Vrhovni tužilac savezne američke države New York Erik Schneiderman, pokrenuo je danas istragu o kršenju ljudskih prava u kompaniji Weinstein.

Istraga je pokrenuta uslijed niza optužbi za seksualno zlostavljanje koje su u prethodnom periodu iznijete na račun holivudskog producenta Harveya Weinsteina.

Schneiderman je zvanično objavio da je istraga otvorena, a iz njegove kancelarije je saopćeno da je izdat nalog za dostavljanje svih podataka kompanije, prenosi AP.

Schneiderman je naveo da njegov kabinet želi da zna da li je bilo ko od zaposlenih u kompaniji, koja je smještena u New Yorku, bio izložen zlostavljanju ili diskriminaciji.

Holivudski producent Harvey Weinstein dobio je 8. oktobra otkaz u toj firmi u čijem je osnivanju i sam učestvovao, nakon što su novine New York Times i NewYorker otkrile priče o decenijama njegovog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja žena.

Više od 36 žena javno je optužilo filmskog mogula za zlostavljanje.

Kako agencija navodi, Weinstein je odbacio optužbe o seksu bez dobrovoljnog pristanka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije