Holivudska glumica ima savršeno tijelo: Tri namirnice su joj zabranjene

2
Radiosarajevo.ba
Holivudska glumica ima savršeno tijelo: Tri namirnice su joj zabranjene
Foto: Instagram / Halle Berry

Slavna holivudska glumica Halle Berry (56) dobro pazi na sebe, a zanosnu figuru i mladolik izgled duguje zdravoj ishrani na koju posebno pazi otkako je s 22 godine saznala da boluje od dijabetesa.

Zbog svoje bolesti, glumica se lako oprostila od mnogih namirnica.

Šećer

"Početkom dvadesetih, neposredno prije nego što mi je dijagnosticiran dijabetes, bila sam ovisna o šećeru. Dan sam počinjala slatkim pahuljicama i raznim vrstama cornflakesa, nakon čega bih se zasladila bombonima. Stalno sam bila pod uticajem šećera", rekla je Halle Berry.

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Nakon što je saznala za svoju bolest, okrenula je novi list i izbacila slatkiše iz prehrane, a uz deserte smanjila unos voća.

Prvih nekoliko sedmica nije joj bilo lako, jednom je priznala da je u tom periodu osjećala jake glavobolje i promjene raspoloženja, no nakon tri sedmice izgubila je želju za slatkim, a ukus joj se potpuno promijenio, ali i zdravlje.

Ugljikohidrati

"Odrekla sam se riže, čak i integralne, tjestenine i hljeba, i mogu vam reći da nikada nisam požalila. Naučila sam i puno o keto dijeti i svu kaloričnu hranu zamijenila njihovim zdravijim alternativama", rekla je glumica.

Kim Kardashian u novoj sezoni popularne američke serije: 'Dolazi da je uništi'

Kim Kardashian u novoj sezoni popularne američke serije: 'Dolazi da je uništi'

Umjesto riže, glumica jede brokulu s maslacem, a svojedobno je priznala da ni ne osjeća razliku u okusu. Svoju nekad omiljenu tjesteninu zamijenila je rezancima od tikvica pa uspijeva uživati u svakom obroku, ali po svom novom ukusu, piše Story.hr.

Vino

"Oduvijek sam voljela vino pa mi je bilo teško pronaći alternativu za njega. Ipak, jako sam se razveselila kad sam otkrila organsko biodinamičko vino bez šećera i hemikalija", kaže Halle.

Ova vina ne sadrže puno šećera, a čak im je i postotak alkohola puno manji. Glumici je trebalo vremena da se navikne na ovaj okus, no danas su joj jedno od omiljenih pića.

Na čemu se temelji njena ishrana?

Mnoge više zanima što je na njenom dnevnom jelovniku, a neke primjere saznajte u nastavku.

Preskače doručak i umjesto toga popije čašu svježe cijeđene limunade i kavu s malo kokosovog ulja.

Nakon ovog rituala, Hale je spremna za vježbanje. Trenira pet dana u sedmici po sat do sat i pol dnevno.

Kraljica Elizabeta ponudila pomoć Meghan Markle, dobila je odgovor kakav nije očekivala

Kraljica Elizabeta ponudila pomoć Meghan Markle, dobila je odgovor kakav nije očekivala

Prvi obrok joj je između 12 i 14 sati, a zadnji oko 21 sat, jer je i ona pobornica metode 16:8 prema kojoj posti 16 sati, a jede tokom preostalih osam sati.

Ovaj obrok je obično odmah nakon treninga i sastoji se od piletine s puno povrća, poput špinata ili kelja, ili nekoliko jaja.

"Jedem puno svježeg povrća, piletine, svježe ribe i tjestenine. Izbjegavam crveno meso i smanjila sam unos voća, jer sadrži puno šećera", objasnila je Halle.

Severina pokazala kako je proslavila Uskrs sa majkom Anom

Severina pokazala kako je proslavila Uskrs sa majkom Anom

Tokom dana gricka voće i povrće. Voli sirovo, organsko povrće, poput komada celera i krastavaca. Što se voća tiče, njen izbor su borovnice, jagode, maline i kupine ili avokado.

"Možete staviti hrpu slatkiša ispred mene, ali neću pokazati ni najmanji interes. No, često se prepustim uživanju u kupinama i malinama koje imaju nisku razinu šećera", otkrila je svojedobno Halle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije