Francuska organizacija šokirala izborom fotografije za promociju eutanazije

0
Radiosarajevo.ba
Francuska organizacija šokirala izborom fotografije za promociju eutanazije

Francuska omladinska grupa naišla je na žestoke kritike zbog korišctenja slike saobraćajne nesreće u kojoj je poginula princeza Diana u online kampanji.

Zagovornici eutanazije iz organizacije ADMD su na društvenim mrežama podijelili fotografiju koja je čitav svijet podsjetila na užasnu scenu u pariškom tunelu u augustu 1997. godine.

Ime "Diana" nalazi se iznad slike uništenog automobila, uz prateće riječi: "Ona nije izabrala svoju smrt... 2024. godine, trebalo bi da mi imamo izbor."

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Ovaj plakat izazvao je izlive bijesa usred debate u Francuskoj o asistiranom umiranju, odnosno eutanaziji, piše The Sun.

Poster
Foto: X.com: Poster

Bivši kraljevski portparol Dickie Arbiter rekao je: "Ovo je apsolutno nečuveno. Ovo je gruba politizacija tragedije. Svako ko je poznavao Dianu, princezu od Walesa, bit će duboko uznemiren."

Poster je objavljen na platformi X (ranije Twitter), ali je ubrzo, nakon vala osude, skinut.

ADMD je također planirao da prikaže smrt Jovanke Orleanke na lomači, kao i pop zvijezdu Claudea Francoisa koga je ubila struja u kadi dok je mijenjao sijalicu.

Grupa se kasnije izvinila zbog izbora slika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije