Dustin Hoffman optužen za seksualno zlostavljanje

Radiosarajevo.ba
Dustin Hoffman optužen za seksualno zlostavljanje
Još se nisu smirile optužbe glumaca na račun Harveyja Weinsteina i Kevina Spaceyja, a izašle su nove. Ovoga puta na red je došao dvostruki dobitnik Oscara, popularni 'diplomac' Dustin Hoffman, kojeg je optužila spisateljica Anna Graham Hunter.

Gostujući kao kolumnist za Hollywood Reporter, spisateljica Anna Graham Smith iznijela je optužbe na račun dvostrukog Oskarovca Dustina Hoffmana, koja tvrdi da je glumac 1985. godine s njom razgovarao na neprimjeren način tokom  snimanja filma Smrt trgovačkog putnika.

U to vrijeme, ona je bila stažistica i imala je tek 17 godina.

"Prvi dan na setu tražio me da mu izmasiram stopala i ja sam to napravila. Otvoreno me zavodio, 'zgrabio' za stražnjicu, pričao o seksu sa mnom i ispred mene", napisala je u kolumni.

Dustin_Hoffman_EPA2.jpg - undefined

Tokom pet sedmica koje je provela na setu, Anna Graham Smith vodila je dnevnik koji je potom poslala svojoj sestri.

"Danas sam ga pratila do njegove limuzine i uhvatio me četiri puta za stražnjicu. Svaki put sam ga lupila i to jako. Rekla sam mu da je stari perverznjak."

Spisateljica tvrdi da je na setu morala trpiti njegovo ponašanje, jer joj šef rekao da istrpi takvo ponašanje za dobrobit snimanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije