Dolazak na koji je kraljevska porodica čekala dvije godine

0
Radiosarajevo.ba
Dolazak na koji je kraljevska porodica čekala dvije godine
Foto: EPA-EFE / Kraljevska porodica

Princ Harry i Meghan Markle bili su na jubileju kraljice Elizabete ll., ovo je njihovo prvo sudjelovanje u dužnostima kraljevske porodice u dvije godine.

Kraljica Elizabeta ll. proslavila je jučer jubilej, no osim njezine velike proslave svijet je posebno zanimao dolazak princa Harryja i Meghan Markle kojima je ovo bilo prvo pojavljivanje na službenoj dužnosti kraljevske porodice u dvije godine, piše story.hr

Meghan i Harryju iz kancelarije general-majora gledali su spektakularnu vojnu paradu, a vojvotkinja od Sussexa sve je oduševila elegantnim outfitom. Odjenula je tamnoplavu haljinu i bijeli šešir s velikom mašnom britanskog dizajnera Stephena Jonesa.

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Osim Harryja i Meghan, na jubileju su bili princeza Beatrice i njezin suprug Edo, princeza Eugenie i djeca njezina supruga Jacka i Anne, Peter Phillips i Zara Tindall, te njihove porodice.

Četiri dana proslave platinastog jubileja započela su jučer kraljičinom rođendanskom povorkom. Kraljica je s porodicom, točnije s princom Charlesom i Camillom te najstarijim unukom Williamom i njegovom suprugom Kate Middleton te njihovom djecom, s balkona u Buckinghamskoj palači pratila let aviona i podravila konjanike. 

A iako u službenom dijelu jubileja ne sudjeluju, ovo su važni trenutci za Meghan i Harryja. Naime, u narednim danima njihova djeca Archie i Lilibet prvi put će upoznati rođake Georgea, Charlotte i Louisa.

Bit će to i prvi susret Lilibet s kraljicom, po kojoj je dobila i ime.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije