Direktor Disneyja progovorio o štrajku u Hollywoodu: "Zahtjevi su razorni za filmsku industriju"

1
Radisarajevo.ba
Direktor Disneyja progovorio o štrajku u Hollywoodu: "Zahtjevi su razorni za filmsku industriju"
Foto: Društvene mreže / Bob Iger

Ovo me jako uznemiruje. Razgovarali smo o svim promjena s kojima se suočavamo i oporavku od COVID-a u ovoj industriji.

Razumijem želju sindikata da radi u ime svojih članova, ali postoji nivo očekivanja koja jednostavno nisu realna realno, rekao je glavni direktor Disneyja, Bob Iger na CNBC-u o štrajku u Hollywoodu.

Također je u izjavi rekao da su zahtjevi koji traže vrlo "razorni za filmsku industriju".

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Moćni sindikat američkih glumaca priopćio je u četvrtak, 13. jula da od ponoći (petak 9.00 sati po srednjoeuropskom vremenu) službeno stupa u štrajk, a ta će odluka potpuno paralizirati Hollywood, gdje je produciranje filmova i serija već u zastoju zbog štrajka scenarista.

"Nacionalno vijeće SAG-AFTRA jednoglasno je glasovalo za štrajk protiv studija i distributera", rekao je Duncan Crabtree-Ireland, nacionalni izvršni direktor tog sindikata koji zastupa 160.000 glumaca i drugih profesionalaca velikog i malog ekrana.

Hollywoodski glumci u štrajku: Pogledajte koji su im zahtjevi...

Hollywoodski glumci u štrajku: Pogledajte koji su im zahtjevi...

Oko 160.000 glumaca i srodnih zanimanja okupljenih u SAG-AFTRA-i priključili su se scenaristima koji su prestali raditi početkom maja. Najveći je ovo štrajk što je Hollywood vidio u posljednjih 40 godina. Sindikat traži od streaming servisa da se pravednije podijeli dobit te zahtijevaju bolje radne uvjete, prenosi BBC. U znak podrške štrajku premijeru filma Oppenheimer napustili su glumci Matt Damon i Emily Blunt

Zbog početka štrajka zaustavit će se snimanja većine filmova i serija, uz one koji su već odgođeni zbog štrajka pisaca. Holivudske zvijezde također neće prisustvovati događajima za promociju projekata, a dodjela Emmyja i Comic-Con će vjerovatno biti odgođeni. Štrajk su podržali Margot Robbie, Meryl Streep i Dwayne 'The Rock' Johnson, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije