Cijela Jugoslavija je ludovala za njim: Žene nisu mogle da ga se nagledaju, a on je volio samo nju

0
Radiosarajevo.ba
Cijela Jugoslavija je ludovala za njim: Žene nisu mogle da ga se nagledaju, a on je volio samo nju
Foto: Screenshot/Instagram / Vlada Divljan sa suprugom

Mislim da se iza svake prave ljubavne pesme krije neka prava ljubav, rekao je svojevremeno Vlada Divljan, legenda jugoslovenske rok scene, koji je ostavio neizbrisiv trag svojom pojavom i muzikom.

Prošlo je devet godina kako nas je napustio Vlada Divljan. Gitarista, pjevač i glavna kreativna snaga kultnog sastava Idoli, Divljan spada u najznačajnije kompozitore i stvaraoce s kraja 20. i početka 21. stoljeća na prostoru bivše Jugoslavije.

O njegovom značaju za muzičku scenu je suvišno govoriti, a ne postoji osoba koja ne zna bar jednu Vladinu pjesmu i rado je pjevuši.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Majstor nježnih ljubavnih pesama poput Odnesi me, Samo jednu ljubav imam, Ona to zna, Vodim te na more, Sve što hoću da znam i mnogih drugih, često je govorio o svojoj supruzi, a jednom prilikom je ispričao kako se redovno iznova zaljubljuje u nju, piše Žena.

"Upoznali smo se krajem 1997. godine kod zajedničke prijateljice Duce Marković, neposredno nakon mog povratka iz Australije gde sam živio šest godina. Bila mi je simpatična i privukla me je, ali pošto sam samo nekoliko mjeseci prije toga okončao svoj prvi brak nisam jačao te emocije. U Beograd sam došao sa ubjeđenjem kako ću se zadržati svega šest mjeseci i želio sam da ponovo proživljavam momački život", rekao je Divljan.

"Ali brzo sam shvatio da mi takav tempo više ne prija, a bio sam svjestan da sam se zaljubio u Dinu i kratko mi je trebalo da shvatim da je to ono pravo. Ljubav vreba, nikad ne znate kada će se desiti i često se dešava kada čovjek misli da je nesposoban ili nespreman da voli", dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije