Gdje je i šta radi danas: Sjećate li se malog Miše iz Žikine dinastije?

0
Radiosarajevo.ba
Gdje je i šta radi danas: Sjećate li se malog Miše iz Žikine dinastije?
Foto: Facebook / Film "Kakav deda, takav unuk"

Mihailo Jevtić utjelovio je Mišu Pavlovića u filmu Žikina dinastija kada mu je bilo samo osam godina, a danas mu je 48.

Žikina dinastija i danas je jedan od omiljenih ostvarenja regionalne kinematografije, a dogodovštinama Žike i Milana mnogi se smiju kao da filmove gledaju prvi put.

I dalje se priča i o ostalim likovima, a ono po čemu je ostao obilježen dio Kakav deda takav unuk je definitivno lik malog Miše Pavlovića, koji je sa svojim djedom Živoradom Žikom Pavlovićem prolazio kroz brojne avanture.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Mihailo se pojavio u još nekoliko televizijskih uloga, od kojih je najznačajniju ostvario u seriji Sivi dom, dobio je i kazališne angažmane, ali je poslije nekoliko godina odlučio napustiti glumačku scenu.

Danas mu je 48 godina i bavi se muzikom te izradom web stranica i aplikacija. Završio je srednju elektrotehničku školu Nikola Tesla i nižu muzičku Kosta Manojlović u Zemunu.

Upisao je akademiju koju je napustio tokom druge godina studija. Od instrumenata svira violinu, klavir i gitaru, piše Showbuzz.

Posted by Mihailo Jevtić on Wednesday, February 2, 2011

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije