Tužna sudbina glumice koju je cijela Jugoslavija voljela: Preminula je na ulici kao i njena majka

1
Radiosarajevo.ba
Tužna sudbina glumice koju je cijela Jugoslavija voljela: Preminula je na ulici kao i njena majka
Foto: Printscreen / Rialda Kadrić

Glumica Rialda Kadrić Šebek stekla je najveću slavu i prepoznatljivost ulogom Marije u serijalu Lude godine.

Uloga Marije je obilježila jedan period filma u bivšoj Jugoslaviji, a njen život okončan je iznenada, kada je imala 57 godina.

Naime, Rialda je preminula iznenada u Atini, 25. januara 2021. godine.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Kako su pisale Novosti, Rialda Kadrić preminula je kao i njena majka 1991. godine na ulici o čemu je ona i sama govorila.

"Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i riješila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život", ispričala je svojevremeno Rialda, prenosi Glossy.espreso.

Rialda je jako mlada krenula da se bavi glumom, a tokom svoje karijere, odigrala je nešto manje od 20 uloga. Njena posljednja uloga bila je 1990. godine, u filmu Čudna noć. Rialda je ispričala da je lik Marije po prvi put igrala kada je imala samo 13 godina, i navela da je prvi poljubac u životu imala upravo u ovom legendarnom filmskom ostvarenju.

Rialda Kadrić
Foto: Printscreen: Rialda Kadrić

Po završetku gimnazije upisala studije Svetske književnosti u Beogradu. Ona je Beograd napustila davne 1986. godine i skoro tri decenije nije se vratila u Beograd.

U međuvremenu je postala licencirani psihoterapeut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije