Britanska kraljevska porodica prvi put zajedno u Balmoralu nakon kraljičine smrti

0
Radiosarajevo.ba
Britanska kraljevska porodica prvi put zajedno u Balmoralu nakon kraljičine smrti
Foto: instagram / Kralj i kraljica u Balmoralu

Britanska kraljevska porodica okupila se danas, 27. augusta, u crkvi u Balmoralu na prvom ljetnom odmoru na kraljevskom imanju otkako je Elizabeta II tamo provela svoje posljednje dane, prije smrti 8. septembra prošle godine.

Okupljanje članova dvora desilo se u susret godišnjice smrti britanske vladarke koja je na tronu bila 70 godina. Među članovima je Kejt Midlton koja je zaintrigirala jednim detaljem.

Kralju Čarlsu III i kraljici Kamili pridružili su se njegov sin princ Vilijam i princeza od Velsa, na tradicionalnoj nedeljnoj crkvenoj službi. Paparaco fotografije dočarale su dio stajlinga Kejt Mildton - koja nosi najoriginalniji šešir koji je ikada ponijela u javnosti.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Da li zbog uspomena na pokojnu kraljicu ili nečeg drugog, ali princ od Velsa bio je veoma tužan dok je kolima prilazio dvorcu u Balmoralu- ovo mesto u Škotskoj imalo je poseban značaj za njegovu baku.

Princa i princezu od Velsa pratio je osramoćeni princ Endrju, dok su vojvoda i vojvotkinja od Edinburga bili u pratnji princeze Rojal i i viceadmirala sir Tima Lorensa. Fotografi su zabilježili i dolazak Lejdi Suzan Hasi, koja je bila dvorska dama pokojne kraljice i jedna od njenih najbližih osoba na dvoru.

Najzanosnija i najbuntovnija članica kraljevske porodice: Rodica kralja Čarlsa pokorila modni svijet

Najzanosnija i najbuntovnija članica kraljevske porodice: Rodica kralja Čarlsa pokorila modni svijet

Ovo je prvo okupljanje članova brotanske kraljevske porodice na ovom mjestu od smrti kraljice. Mnogi su prošle godine nakon vesti da se njeno zdravstveno stanje pogoršalo požurili na imanje, ali nažalosti nisu imali priliku da se oproste od Elizabete II.

Bakingemska palata najavila je da je Čarls II namjeravao da godišnjciu smrti svoje majke provede u tišini razmišljajući o Balmoralu, ali i da će ugostiti porodicu i prijatelje. Iako je poznato da kralj i kraljica radije odsjedaju u Birkholu, svojoj privatnoj kući na imanju u Aberdinširu, Čarls je promijenio tradiciju kako bi odao počast Elizabeti II.

U škotskoj rezidenciji ostaće tri nedjelje, što znači da će biti tamo kada se narednog mjeseca bude obilježavao tužan datum. Kralj je jučer, 26. augusta prisustvovao predstavljanju nove boej Kraljevske garde, piše Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije