Angelina Jolie otkrila zašto je zaplakala u Veneciji i koje su joj sličnosti sa Mariom Callas

0
Radiosarajevo.ba
Angelina Jolie otkrila zašto je zaplakala u Veneciji i koje su joj sličnosti sa Mariom Callas
Foto: EPA - EFE / Angelina Jolie

Nakon što su uživale na filmskom festivalu u Veneciji, holivudske zvijezde preselile su se u njima omiljen Toronto, gdje je upravo počeo jedan od najvažnijih američkih festivala.

Oskarovka Angelina Jolie u Italiji je imala premijeru filma o opernoj divi Mariji Callas, a u Torontu će primiti nagradu za društveni utjecaj pomoću kinematografije. Zašto je u Veneciji zaplakala i u čemu vidi sličnost s Marijom Callas, doznala je Lana Samaržija za In magazin.

Još uvijek svi govore o izvedbi Angeline Jolie, koja je na filmskom festivalu u Veneciji dobila gromoglasne, osmominutne ovacije nakon svjetske premijere filma Maria Pabla Larraína, te na kraju od sreće i zaplakala. Oskarovka je u filmu utjelovila opernu divu Mariu Callas.

Uvjerljiv poraz Zmajeva u Nizozemskoj na startu Lige nacija

Uvjerljiv poraz Zmajeva u Nizozemskoj na startu Lige nacija

Jolie je svako javno pojavljivanje na otoku Lido posvetila filmu, vješto izbjegavajući sve što bi okrenulo svjetlo na njen privatni život. Baš kao i Maria Callas, koja je bila i ostala jedna od najvećih opernih zvijezda današnjice. Jedino što Jolie nikada dosad nije jest pjevala operu.

Milansko kazalište La Scala oduvijek je bilo glavna pozornica slavnih opernih pjevača poput Marie Callas, Luciana Pavarottija i mnogih drugih.

Debi na crvenom tepihu: Brad Pitt cijelom svijetu pokazao 26 godina mlađu djevojku

Debi na crvenom tepihu: Brad Pitt cijelom svijetu pokazao 26 godina mlađu djevojku

Utemeljena na istinitim događajima, Maria priča burnu i tragičnu priču o životu operne pjevačice tokom njenih posljednjih dana u Parizu 1970-ih. Jolie kaže kako s Mariom dijeli njenu ranjivost.

"Mislim da je u njoj bilo dobrote, usamljenosti i ljudskosti koji su bili toliko zasjenjeni tračevima o njoj i njenu životu. I stvarno, ona je samo, mislim da je postojao jedan privatni koji je bio, znate, jednostavno duboko ljudski i bilo joj je jako stalo da pokuša dati sve od sebe i biti najbolja i nekako se uvijek borila da može postojati na način na koji je...pa ne kažem da sam to ja, ali postoji nešto u njoj s čime se ja povezujem.", rekla je Jolie

Muzički ukus im je različit, no veže ih, rekla je Jolie, očaj i bol:

Ljetuje na Islandu: Brad Pitt snimljen na motociklu, skrenuo misli nakon nesreće sina

Ljetuje na Islandu: Brad Pitt snimljen na motociklu, skrenuo misli nakon nesreće sina

"Bila sam više punkerica i voljela sam svu muziku, ali vjerovatno sam najviše slušala The Clash. Kako postajem starija, slušam klasičnu muziku i operu. I dalje volim muziku koju sam voljela kao mlađa, i dalje slušam The Clash. Ali mislim da kada osjetite određenu razinu očaja, boli i ljubavi u određenom trenutku, postoje samo neki zvukovi koji mogu parirati tom osjećaju. Za mene je neizmjernost tih osjećaja sadržana u zvukovima opere, ne postoji ništa slično njoj. Taj osjećaj koji bi sve nas dirnuo da ga čujemo bio bi jedini zvuk koji bi objasnio tu bol, pa sada više naginjem takvoj muzici", govori Jolie

Nagađa se da je na taj način Jolie opisala razvod od Brada Pitta. Mnogi su pokazali zabrinutost i za njen izgled, fokusirajući se na ruke.

Brad Pitt u Veneciju je stigao nekoliko dana kasnije. Prvi put na crvenom tepihu u pratnji djevojke Ines de Ramon. Organizatori festivala pobrinuli su se da se bivši supružnici ne sretnu na otoku Lido. Brad Pitt u Veneciji je promovirao novi film Wolfs s Georgeom Clooneyem, koji se nije odvajao od supruge Amal. Za razliku od Angeline, čije su ovacije trajale punih 8 minuta, publika je nakon premijere filma Pitta i Clooneyja pljeskala svega 4 minute. Kino utrka i zbroj zarade oba filma tek slijede, piše ShowBuzz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije