Andrew Tate i njegov brat ponovo izašli na slobodu

0
Radiosarajevo.ba
Andrew Tate i njegov brat ponovo izašli na slobodu
Foto: EPA - EFE / Andrew i Tristan Tate

Poznati britanski influenser Andrew Tate napustio je večeras, 12. marta, rumunski zatvor zajedno sa svojim bratom Tristanom.

Kako je obrazložio rumunski sud, Andrew i Tristan Tate ne mogu biti izručeni Velikoj Britaniji sve dok se protiv njih ne završi aktivni proces u ovoj zemlji. 

Iako je odluka o izručenju donesena i potvrđena, odgođena je dok se protiv braće Tate ne donese presuda u slučaju gdje ih se tereti za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje kriminalne organizacije za seksualno iskorištavanje žena. 

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Podsjetimo, Andrew (37) i Tristan (35) negiraju sve optužbe protiv njih. Njihovi predstavnici su rekli da su "potpuno opredijeljeni da osporavaju ove optužbe s nepokolebljivom odlučnošću". Prethodno su bili u zatvoru, a kasnije u kućnom pritvoru od kada su privedeni u decembru 2022. godine.

Braća Tate su uputili žalbu u augustu 2023. godine da budu pušteni iz kućnog pritvora dok čekaju suđenje na datum o kojem još nije odlučeno. Braći je rečeno da mogu putovati bilo gdje unutar Rumunije, ali ne mogu napustiti zemlju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije